Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Εργασίες ανάπλασης μνημείου πεσόντων αεροπόρων στον Λαύκο
Εργασίες ανάπλασης μνημείου πεσόντων αεροπόρων στον Λαύκο

Εργασίες ανάπλασης μνημείου πεσόντων αεροπόρων στον Λαύκο

Σε εξέλιξη είναι οι εργασίες ανάπλασης του μνημείου των πεσόντων αεροπόρων της Πολεμικής Αεροπορίας Επισμηναγού Ι. ΜΥΛΩΝΑ και Ανθυποσμηναγού Ι.ΚΑΡΑΒΑ, που έχασαν τη ζωή τους εν ώρα υπηρεσίας τις 15.07.2000, όταν το πυροσβεστικό αεροπλάνο Canadair τύπου CL-215 επιχειρούσε κατάσβεση στον Λαύκο.

Με το πρώτο της ημέρας, οι δύο χειριστές του Canadair ξεκίνησαν τις προσπάθειες για την κατάσβεση της ς έξω από τον Λαύκο προς Προμύρι. Στις 6:50, ήταν έτοιμοι να κάνουν τη δεύτερη ρίψη νερού, αλλά οι πυκνοί καπνοί περιόρισαν την ορατότητα του πιλότου και έτσι το αερο, το οποίο είχε συμπληρώσει 7.200 ώρες ς όταν προσπάθησε να σηκωθεί έπεσε σε παρακείμενο λόφο.

Χειριστές του μοιραίου Καναντέρ ήταν ο επισμηναγός Ιωάννης Μυλωνάς, 41 ετών, τριών παιδιών, και ο Ιωάννης Καρασάββας, 25 ετών, από το Βόλο.

Τις εργασίες ανάπλασης του μνημείου των πεσόντων αεροπόρων της Πολεμικής Αεροπορίας επίβλεψε ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Μιχ. , με τον Αντιδήμαρχο Ν. Μαμμά, τον Πρόεδρο του Τ.Σ. Λαύκου Ι. Παπαθανασίου, τον Αντιπρόεδρο Θεοδ. Καπραβέλο και Τοπικούς Συμβούλους.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση