Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Χρόνης Χλίτσιος: έμεινε κάτω από το νερό για 14 λεπτά και18 δευτερόλεπτα
Χρόνης Χλίτσιος: έμεινε κάτω από το νερό για 14 λεπτά και18 δευτερόλεπτα

Χρόνης Χλίτσιος: έμεινε κάτω από το νερό για 14 λεπτά και18 δευτερόλεπτα

: Σπουδαίος , λαμπρός επιστημόνας, σπάνιος – Χτες το βράδυ στην λήξη της αυτικής Εβδομάδας έμεινε κάτω από το για 14 λεπτά και 18 δευτερόλεπτα.

Το ρεκόρ παρακολούθησε πλήθος κόσμου, που συνέρρευσε στο προαύλιο του Ιερού αού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στην παραλία της πόλης, για να παρακολουθήσουν το εγχείρημα του Έλληνα πρωταθλητή, το οποίο διεξήχθη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Ναυτικής Εβδομάδας.

Στο χώρο του προαυλίου είχε στηθεί ειδικό ενυδρείο με , μέσα στο οποίο μπήκε ο , λίγο πριν τις 9 το βράδυ. Πριν ξεκινήσει την προσπάθεια, χρειάστηκε μια 20λεπτη περίπου προετοιμασία, στο πλαίσιο της οποίας έκανε σταδιακή εισπνοή καθαρού οξυγόνου.

Στις 21:15 και αφού ολοκλήρωσε το απαραίτητο στάδιο της αυτοσυγκέντρωσης, ο καταδύθηκε στο νερό και το χρονόμετρο άρχισε να τρέχει.

Πρωταρχικός στόχος του ήταν να ξεπεράσει τα 10 λεπτά στατικής άπνοιας και απώτερος να καταφέρει νέο παγκόσμιο ρεκόρ, καθώς το προηγούμενο ήταν 11 λεπτά και 35 δευτερόλεπτα. Τελικά, κατάφερε να το ξεπεράσει για σχεδόν τρία λεπτά.

Συγχαρητήρια και ο όλος ήταν εκεί για να χειροκροτήσει αυτή τη σπάνια και μοναδική βραδιά !

ΧΡΟΝΗΣ ΧΛΙΤΣΙΟΣ2 ΧΡΟΝΗΣ ΧΛΙΤΣΙΟΣ1

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση