Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Σήμα κινδύνου για την κρουαζιέρα λόγω των απεργιών
Σήμα κινδύνου για την κρουαζιέρα λόγω των απεργιών

Σήμα κινδύνου για την κρουαζιέρα λόγω των απεργιών

Απώλειες εσόδων από τη δραστηριότητα της κρουαζιέρας, που μπορεί να ανέλθουν έως τα 12 εκατ. ευρώ κατά τον Ιούνιο και να πολλαπλασιαστούν ανάλογα τους επόμενους μήνες, αναμένεται να έχουν οι συνεχιζόμενες απεργίες των λιμενεργατών στο λιμάνι του Πειραιά. Αυτό επισημαίνουν φορείς του κλάδου, οι οποίοι τονίζουν ότι η χώρα διακινδυνεύει να μην κεφαλαιοποιήσει την ευκαιρία που έχει παρουσιαστεί από τις αρχές του έτους, με τη μεταστροφή των εταιρειών κρουαζιέρας προς ελληνικούς προορισμούς, ως απάντηση στα ζητήματα ασφάλειας που έχουν παρουσιαστεί κυρίως στην αγορά της Τουρκίας, αλλά και σε εκείνη της Αιγύπτου.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε χθες η Ενωση Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ), δεδομένου ότι οι απεργίες συνεχίζονται, οι άμεσες οικονομικές επιπτώσεις αφορούν τη μείωση τουριστικού εισοδήματος της τάξεως των 3,5 – 4 εκατ., εμπορικού εισοδήματος (π.χ. προμήθειες κτλ.) της τάξεως των 5 – 5,5 εκατ. και τη μείωση εσόδων από υπηρεσίες λιμένων και αεροδρομίων ύψους 2 – 2,5 εκατ.
Οι απώλειες αυτές θα επέλθουν συνεπεία της μείωσης των επιβατών κρουαζιέρας κατά περίπου 45.000 – 50.000 επισκέπτες, σε ό,τι αφορά τα διερχόμενα πλοία (transit), και περίπου 25.000 – 30.000 επιβατών home porting, δηλαδή κρουαζιέρων που επρόκειτο να ξεκινήσουν το δρομολόγιό τους από κάποιο λιμάνι.
Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο κατά τη διάρκεια της προσεχούς εβδομάδας, και συγκεκριμένα έως την προσεχή Κυριακή, ήταν προγραμματισμένη η προσέγγιση 15 κρουαζιερόπλοιων, που θα μετέφεραν 26.178 επιβάτες. Στην ανάλυσή της, η ΕΕΚΦΝ τονίζει ότι οι 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές των εργαζομένων στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, οι οποίες, σημειωτέον, παρατάθηκαν χθες τουλάχιστον μέχρι το πρωί της Πέμπτης, οπότε θα συμπληρώνονται πάνω από δύο εβδομάδες απεργιών, έχουν ανατρέψει το πολύ καλό κλίμα που είχε δημιουργηθεί σε ό,τι αφορά τον κλάδο της κρουαζιέρας. Ειδικά στο λιμάνι του Πειραιά αναμενόταν ο διπλασιασμός του home porting, καθώς όλο και περισσότερα δρομολόγια θα εκκινούσαν πλέον από το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση