Βρίσκεστε εδώ:  / ΣΠΟΡ / Γ. Καλτσογιάνης: Να αρχίσουν προπονήσεις αθλητών εν όψει Παγκόσμιων και Ολυμπιακών Διοργανώσεων.
Γ. Καλτσογιάνης: Να αρχίσουν προπονήσεις αθλητών εν όψει Παγκόσμιων και Ολυμπιακών Διοργανώσεων.

Γ. Καλτσογιάνης: Να αρχίσουν προπονήσεις αθλητών εν όψει Παγκόσμιων και Ολυμπιακών Διοργανώσεων.

Επιστολή προς τον υφυπουργό αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη απέστειλε ο δικηγόρος, π. αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Ν. Καλτσογιάννης για τις  προπονήσεις αθλητών εν όψει Παγκόσμιων και Ολυμπιακών Διοργανώσεων.

Στην επιστολή του προς τον υφυπουργό, ο κ. Καλτσογιάννης  αναφέρει: “Γνωρίζοντας προσωπικά την ευαισθησία που σας διακρίνει, το υψηλό αίσθημα καθήκοντος και την αποτελεσματικότητά σας, απευθύνομαι σε εσάς σαν αθλητής αλλά και επειδή υπερήφανα έχω εκπροσωπήσει την πατρίδα μου σε παγκόσμιες φέροντας πάντοτε την ελληνική σημαία όπου και αν αγωνιζόμουν.

κ. Υπουργέ, όπως άριστα γνωρίζετε η τρέχουσα χρονιά είναι Ολυμπιακή για την θερινή Ολυμπιάδα αλλά και για την χειμερινή Ολυμπιάδα, αφού και αυτή θα πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο του 2022. Κατά συνέπεια οι αθλητές και αθλήτριες που επιδιώκουν να πετύχουν τα όρια πρόκρισης για τους αγώνες αυτούς που είναι υψίστης σημασίας για τη χώρα μας αλλά και για άλλες παγκόσμιες διοργανώσεις σήμερα προπονούνται ή αγωνίζονται εκτός Ελλάδος. Στην χώρα μας λόγω της πανδημίας έχει απαγορευτεί επί του παρόντος η διοργάνωση κάθε είδους αθλητικής δραστηριότητας του ερασιτεχνικού αθλητισμού τόσο στα ομαδικά όσο και στα ατομικά αγωνίσματα αλλά και οι προπονήσεις στους αθλητές πλην αυτών που είναι ήδη μέλη των εθνικών Ομάδων.

Οι προκρίσεις ΟΜΩΣ στις παγκόσμιες και ολυμπιακές αθλητικές διοργανώσεις δεν ενδιαφέρουν – αφορούν μόνο τους αθλητές που μετέχουν στις εθνικές ομάδες αλλά και τους υπόλοιπους που δικαιούνται με βάση τα ηλικιακά χαρακτηριστικά τους αλλά και το αγωνιστικό τους επίπεδο να μετέχουν σε αγώνες πρόκρισης. Από 7 Νοεμβρίου λοιπόν μέχρι και σήμερα εδώ και τρεις περίπου μήνες, οι αθλητές αυτοί που δεν μετέχουν στις εθνικές ομάδες δεν προπονούνται, ενώ οι υπόλοιποι προπονούνται. Σημειωτέον οι προπονήσεις για τα χειμερινά αθλήματα, προκειμένου να προετοιμαστούν οι αθλητές, για να διεκδικήσουν τις προκρίσεις, κατά κύριο λόγο διεξάγονται τον φετινό χειμώνα.

Είναι βέβαιο ότι οι αθλητές και αθλήτριές μας αποτελούν το υγιέστερο τμήμα της κοινωνίας μας, έχουν διδαχθεί το «ευ αγωνίζεσθαι», είναι οι πλέον πειθαρχημένοι πολίτες και θα τηρήσουν με ευλάβεια όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουν τεθεί ή θα τεθούν στο μέλλον.

Επειδή είμαι βέβαιος, όπως το έχετε ήδη αποδείξει, ότι υπηρετείτε με προσήλωση και συνέπεια την νομιμότητα και την αθλητική δικαιοσύνη Σας παρακαλώ να αναλάβετε πρωτοβουλία, προκειμένου να αποκατασταθεί άμεσα αυτή η αδικία και να επιτραπεί η προπόνηση σε όλους τους αθλητές που έχουν ηλικιακά χαρακτηριστικά, αγωνιστικό επίπεδο και δικαιούνται να μετέχουν σε αγώνες πρόκρισης για ολυμπιακούς και παγκόσμιους αγώνες.”

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση