Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΜΟΥΣΙΚΗ » Ο Σταυρός και ο Άνθρωπος…στο Πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλεως Δημητριάδος
Ο Σταυρός και ο  Άνθρωπος…στο Πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλεως Δημητριάδος

Ο Σταυρός και ο Άνθρωπος…στο Πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλεως Δημητριάδος

Μια λόγου και μουσικής με τον γενικό τίτλο « Ο Σταυρός και ο » θα παρουσιαστεί με την ευκαιρία της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας την Παρασκευή 30 Μαρτίου στο της με γενικό συντονιστή τον φορέα πολιτισμού της « για την διάσωση του Πολιτιστικού αποθέματος».

Ο , ερμηνευτής – πρωτοψάλτης Ι. Ναού Αγ. Δημητρίου Βόλου, η Χορωδία του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Βόλου « Οσιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης» υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Α. Κατσικλή, πρωτοψάλτη Ι. Ναού Αναλήψεως Βόλου και ο Ζαφείρης Κουκουσέλης παίζοντας πιάνο και συνθετικούς ήχους , δημιουργούν μια μουσική λόγου και μουσικής.

Θα ακουστούν εκκλησιαστική και κοσμική μουσική δείχνοντας μας ότι η σταύρωση εισβάλει μέσα στην καθημερινότητα και την εμπνέει..

Μέσα στα κείμενα που γράφει και παρουσιάζει ο Νίκος Βαραλής , διευθυντής της Ορθόδοξης Μαρτυρίας του ραδιοφώνου της Μητροπόλεως Δημητριάδος και μέλος του Δ.Σ. της «Μαγνήτων Κιβωτού», θα γίνει προσπάθεια ανίχνευσης του τι σημαίνει ο Σταυρός στη των ανθρώπων. Τι είναι ο Σταυρός για τον άνθρωπο του σήμερα; Ένα χρυσό στολίδι; Ένα σύμβολο; Μια ταυτότητα; Τί προσπάθησε να μας διδάξει, πράγματι, ο Θεός – Ιησούς Χριστός που σηματοδοτεί και την μεγάλη κορυφή της αγάπης Του; Πως το προσέγγισαν άνθρωποι κάθε επαγγέλματος και μορφωτικού επιπέδου μέσα στα ιστορικά χρόνια; Ποιο είναι το αποτύπωμά Του στις καρδιές μας; Πού μας οδηγεί αυτό το αποτύπωμα και τι μπορεί να σημαίνει αυτό για τη ζωή μας;.

Παρασκευή 30 Μαρτίου στις 7:30 το βράδυ στο της Ιεράς μας Μητροπόλεως. Είσοδος ελεύθερη.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Dark Mode

"Αλιεύοντας" την είδηση