Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / ΜΟΥΣΙΚΗ / Ο Σταυρός και ο Άνθρωπος…στο Πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλεως Δημητριάδος
Ο Σταυρός και ο  Άνθρωπος…στο Πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλεως Δημητριάδος

Ο Σταυρός και ο Άνθρωπος…στο Πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλεως Δημητριάδος

Μια παράσταση λόγου και μουσικής με τον γενικό τίτλο « Ο Σταυρός και ο άνθρωπος» θα παρουσιαστεί με την ευκαιρία της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας την Παρασκευή 30 Μαρτίου στο Πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλεως Δημητριάδος με γενικό συντονιστή τον φορέα πολιτισμού της Μητροπόλεως Δημητριάδος «Μαγνήτων Κιβωτός για την διάσωση του Πολιτιστικού αποθέματος».

Ο Βασίλης Αγροκώστας, ερμηνευτής – πρωτοψάλτης Ι. Ναού Αγ. Δημητρίου Βόλου, η Χορωδία του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Βόλου « Οσιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης» υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Α. Κατσικλή, πρωτοψάλτη Ι. Ναού Αναλήψεως Βόλου και ο Ζαφείρης Κουκουσέλης παίζοντας πιάνο και συνθετικούς ήχους , δημιουργούν μια μουσική παράσταση λόγου και μουσικής.

Θα ακουστούν εκκλησιαστική και κοσμική μουσική δείχνοντας μας ότι η σταύρωση εισβάλει μέσα στην καθημερινότητα και την εμπνέει..

Μέσα στα κείμενα που γράφει και παρουσιάζει ο Νίκος Βαραλής , διευθυντής της Ορθόδοξης Μαρτυρίας του ραδιοφώνου της Μητροπόλεως Δημητριάδος και μέλος του Δ.Σ. της «Μαγνήτων Κιβωτού», θα γίνει προσπάθεια ανίχνευσης του τι σημαίνει ο Σταυρός στη ζωή των ανθρώπων. Τι είναι ο Σταυρός για τον άνθρωπο του σήμερα; Ένα χρυσό στολίδι; Ένα σύμβολο; Μια ταυτότητα; Τί προσπάθησε να μας διδάξει, πράγματι, ο Θεός – Ιησούς Χριστός που σηματοδοτεί και την μεγάλη κορυφή της αγάπης Του; Πως το προσέγγισαν άνθρωποι κάθε επαγγέλματος και μορφωτικού επιπέδου μέσα στα ιστορικά χρόνια; Ποιο είναι το αποτύπωμά Του στις καρδιές μας; Πού μας οδηγεί αυτό το αποτύπωμα και τι μπορεί να σημαίνει αυτό για τη ζωή μας;.

Παρασκευή 30 Μαρτίου στις 7:30 το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς μας Μητροπόλεως. Είσοδος ελεύθερη.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Κυρ. Μητσοτάκης από Εύβοια: Ταχύτατα οι αποζημιώσεις για τους πληγέντες - https://t.co/Vih1UHxNtH -

  • Παραδόθηκε σε κυκλοφορία ο κυκλικός κόμβος στα Φάρσαλα - https://t.co/KuubSgfJRQ -

  • Ακυρώνεται η φετινή ΔΕΘ- Κατεβάζει "ρολά" η εστίαση από τις 12 τα μεσάνυχτα στον Βόλο - https://t.co/774XuGBRpd -

"Αλιεύοντας" την είδηση