Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Ενημερωτική εκδήλωση για τον Εκπαιδευτικό Προσανατολισμό
Ενημερωτική εκδήλωση για τον Εκπαιδευτικό Προσανατολισμό

Ενημερωτική εκδήλωση για τον Εκπαιδευτικό Προσανατολισμό

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, το Κέντρο Εκπαιδευτικής & Συμβουλευτικής Υποστήριξης ΚΕ.ΣΥ. Μαγνησίας και η Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου προσκαλούν γονείς και κηδεμόνες  στην 4η Ενημερωτική Συνάντηση Εκπαιδευτικού Προσανατολισμού « Οι Γονείς Μαθαίνουν για τα Λύκεια ».

Η Ενημερωτική Συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 2 Απριλίου, στις 19:00, στο αμφιθέατρο Ι. Κορδάτος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (παραλιακό συγκρότημα). Η Συνάντηση έχει σαν σκοπό να ενημερώσει τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών και μαθητριών της Γ’ τάξεως των Γυμνασίων της Μαγνησίας για τα χαρακτηριστικά των δύο τύπων Λυκείων, του Γενικού και του Επαγγελματικού, μεταξύ των οποίων πρόκειται να επιλέξει ο μαθητής ή η μαθήτρια για τη συνέχιση των σπουδών του/της μετά την αποφοίτησή του/της από το Γυμνάσιο.

Στη Συνάντηση θα κατατοπιστούν σφαιρικά για το περιεχόμενο και τις διαδικασίες των σπουδών στους δύο τύπους Λυκείων, τα εκπαιδευτικά και επαγγελματικά εφόδια που τους παρέχει ο κάθε τύπος, τις προοπτικές τους σχετικά με τη μελλοντική ένταξη των μαθητών και μαθητριών σε επόμενο εκπαιδευτικό στάδιο και στον επαγγελματικό στίβο.

Στην 4η Ενημερωτική Συνάντηση Μαθητικού Προσανατολισμού θα μιλήσουν:

  • Ο Ηλίας Κουτσερής, Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης Δήμου για τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες ενός Γονέα μπροστά στο δίλημμα επιλογής τύπου Λυκείου από το του.
  • Η Βάσσα Παρασκευά, Διευθύντρια του 1ου Γενικού Λυκείου Ν. Ιωνίας για τις αρχές, τη φιλοσοφία, το περιεχόμενο των σπουδών και τις ιδιαιτερότητες της φοίτησης σε Γενικό Λύκειο (ΓΕ.Λ.).
  • Οι  Ελευθέριος Καλτσογιάννης και Ηλίας Οικονόμου, Υποδιευθυντές του 2ου Επαγγελματικού Λυκείου Νέας Ιωνίας, για τις αρχές, τη φιλοσοφία, το περιεχόμενο των σπουδών και τις ιδιαιτερότητες της φοίτησης σε Επαγγελματικό Λύκειο ().
  • Η Καραμπατζάκη Αγγελική, Σύμβουλος Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Υπεύθυνη του Κέντρου Εκπαιδευτικής & Συμβουλευτικής Υποστήριξης ΚΕ.ΣΥ. Μαγνησίας,  για τις σπουδές, τις προοπτικές και τις μελλοντικές διεξόδους των μαθητών και μαθητριών από τα Γενικά Λύκεια (ΓΕ.Λ.).
  • Ο Πλαγεράς Αντώνιος, Σύμβουλος Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού,Υπεύθυνος του ΚέντρουΕκπαιδευτικής & Συμβουλευτικής Υποστήριξης ΚΕ.ΣΥ. Μαγνησίας, για τις σπουδές, τις προοπτικές και τις μελλοντικές διεξόδους των μαθητών και μαθητριών από τα Επαγγελματικά  Λύκεια ().

Το Προεδρείο της εκδήλωσης θα αποτελείται από: την Φασουράκη Ρηγώ, Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών θεμάτων Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας, τον Τσουλκανάκη Δημήτριο, Διευθυντή του 3ου Γενικού Λυκείου Βόλου και τον Τσοκανάκη Ιωάννη, Διευθυντή του 1ου Ε.Κ. Νέας Ιωνίας.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αντικατάσταση παλαιών υδρομετρητών με νέα «έξυπνα υδρόμετρα» στον Δήμο Ρήγα Φεραίου - https://t.co/91ijCbd0RW… -

  • Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «#Αγγλικά στο #Νηπιαγωγείο: Προς μια Πολυγλωσσική Εκπαίδευση» - https://t.co/7re6IZCmGM… -

  • Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο τουρνουά βόλεϊ γυναικών του ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου 1937 - https://t.co/05RmD4w1fr… -

"Αλιεύοντας" την είδηση