Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ / Καταγγελία της ΕΣΗΕΘΣΤΕΕ για επίθεση εναντίον δημοσιογράφου

Καταγγελία της ΕΣΗΕΘΣΤΕΕ για επίθεση εναντίον δημοσιογράφου

Η Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας καταγγέλλει τους αρνητικούς πρωταγωνιστές της απρόκλητης επίθεσης εναντίον δημοσιογράφου εφημερίδας του Βόλου, την ώρα που κάλυπτε δημοσιογραφικά διαμαρτυρίας.

Άτομα που αυτοπροσδιορίζονται στον αντιεξουσιαστικό – αναρχικό χώρο, επιτέθηκαν με απρεπείς εκφράσεις εναντίον συναδέλφου ενώ παράλληλα πέταξαν αντικείμενο εναντίον του.

Η τακτική αυτού του είδους που σκοπεύει στον εκφοβισμό των δημοσιογράφων ώστε να σταματήσουν να γράφουν και να διατυπώνουν ελεύθερα τις απόψεις τους, αν αυτές δεν αρέσουν σε συγκεκριμένους κάθε φορά κύκλους, αποτελεί κορυφαίο αντιδημοκρατικό ολίσθημα.

Δείχνει πως αυτό που ενδιαφέρει όσους μετέρχονται τέτοιου είδους μεθόδους είναι να μην επιτρέψουν στους δημοσιογράφους να κάνουν ελεύθερα τη δουλειά τους, με στόχο την ελλιπή ενημέρωση της κοινής γνώμης.

Δεν θα τους περάσει. Οι έχουν υποστεί πολλές φορές και εκβιασμούς όμως ποτέ δεν υπέκυψαν και πάντα έκαναν το καθήκον τους απέναντι στο κοινωνικό σύνολο.

Οι τραμπούκοι δεν έχουν θέση στις δημοκρατικές κοινωνίες. Δεν έχουν θέση ανάμεσα μας.

Η Ένωση Συντακτών συμπαρίσταται στο συνάδελφο που υπέστη τον προπηλακισμό και θα σταθεί δίπλα του σε όποια ενέργεια κριθεί σκόπιμο πως πρέπει να γίνει.
Όσοι νομίζουν πως με τις και τη θα λειάνουν το δημοσιογραφικό λόγο ώστε να μην τους αγγίζει πλανώνται πλάνην οικτράν

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνελήφθησαν μη τηρώντας μέτρα προφύλαξης για τον κορωναϊό #κορωναϊός - https://t.co/O4mjZMBaED -

  • Η 11η Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας στον Βόλο - https://t.co/af81X7W6PU… -

  • Έχασε τη ζωή του ενώ περπατούσε #νεκρόςάνδρας - https://t.co/4viIiG64Yk -

"Αλιεύοντας" την είδηση