Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ » Γ. Καλτσογιάννης: Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Βόλου δεν πρέπει να καταργηθεί
Γ. Καλτσογιάννης: Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Βόλου δεν πρέπει να καταργηθεί

Γ. Καλτσογιάννης: Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Βόλου δεν πρέπει να καταργηθεί

Ανησυχία και εύλογη απορία προκαλεί η πρωτοβουλία ομάδας εργασίας του που οργάνωσε  τηλεδιάσκεψη, κατά την οποία πιθανολογήθηκε ότι θα τεθεί ζήτημα κατάργησης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Βόλου. Με νηφαλιότητα ενήργησε η του που αρνήθηκε να συμμετέχει, προκειμένου να μην «νομιμοποιήσει» οποιαδήποτε συζήτηση επί του θέματος.

Η αναγκαιότητα παραμονής του συγκεκριμένου Δικαστηρίου στον Βόλο είναι δεδομένη και πανθομολογούμενη καθώς είναι αυτό που επιλύει της διάφορες μεταξύ ιδιωτών και πολιτείας.

Πιθανή κατάργηση του εν λόγω Δικαστηρίου θα δυσκολέψει την προσβασιμότητα του πολίτη της Μαγνησίας στη διοικητική και φυσικά θα τον επιβαρύνει με επιπλέον δικαστικά έξοδα, θα χαθούν δεκάδες , αλλά και θα αποτελέσει μεγάλο πλήγμα για την επιστημονική κοινότητα των νομικών της Μαγνησίας.

Αναρωτιέμαι πραγματικά θα αποδοθεί νομίζουν ταχύτερα η διοικητική , εάν καταργηθούν Πρωτοδικεία; Φυσικά και όχι. Αντιθέτως  απαιτείται άμεση ενίσχυση του διοικητικού ΜΑΣ Πρωτοδικείου με έμψυχο δυναμικό και μόνο, καθότι κτηριακά είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο (επί της οδού έναντι Δημαρχείου).

Μάλιστα, πόλεις πολύ μικρότερες σε πληθυσμό από τον Βόλο και με μικρότερο όγκο δικαστικών υποθέσεων, διαθέτουν μεταβατικά Εφετεία, παρότι βρίσκονται κοντά σε μεγάλα αστικά κέντρα και Εφετεία, ενώ ο Βόλος δεν διαθέτει. Κι ενώ είναι πάγιο αίτημα των πολιτών της Μαγνησίας και του νομικού κόσμου η ίδρυση Εφετείου στον Βόλο, τ ξαφνικά ακούμε συζητήσεις για πιθανή κατάργηση του Διοικητικού Πρωτοδικείου.

Η πολιτεία και ιδίως το του οποίου προΐσταται ο Θεσσαλός κ. Τσιάρας, συνεπικουρούμενος από τους αιρετούς του νόμου μας,  θα πρέπει άμεσα να ενεργήσουν και να απαλείψουν οποιαδήποτε τυχόν σκέψη κατάργησης του Διοικητικού ΜΑΣ Πρωτοδικείου.

Εγώ, γνωρίζοντας την αναγκαιότητα ύπαρξης και την απόλυτη χρησιμότητα του Διοικητικού Πρωτοδικείου Βόλου,  καταθέτω ευθαρσώς την άποψή μου και προσδοκώ να υπάρξει συστράτευση όλων παραγόντων ενάντια στις ενέργειες αποδόμησης της πόλης μας.


  είναι δικηγόρος –π. αντιπεριφερειάρχης

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση