Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Xρήση «επαγγελματικών πιστωτικών καρτών» από υπαλλήλους της Ε.Ε.
Xρήση «επαγγελματικών πιστωτικών καρτών» από υπαλλήλους της Ε.Ε.

Xρήση «επαγγελματικών πιστωτικών καρτών» από υπαλλήλους της Ε.Ε.

 

 

“Τις τελευταίες μέρες αναπαράγεται από πολλά μέσα μαζικής ς δημοσίευμα βρετανικής εφημερίδας σύμφωνα με το οποίο «οι υπάλληλοι της ΕΕ δαπανούν περισσότερα από 85 εκατ. λίρες (103,4 εκατ. ευρώ) ετησίως με ειδικής έκδοσης πιστωτικές κάρτες για την πληρωμή γευμάτων και ξενοδοχείων”.

 

Ο τρόπος με τον οποίο γίνεται η αναφορά στο ποσό των 103 εκατ. ευρώ είναι παραπλανητικός. Το ποσό αυτό δεν επιβαρύνει παρά εν μέρει τον προϋπολογισμό της ΕΕ διότι περιλαμβάνει και ιδιωτικές του προσωπικού οι οποίες επιβαρύνουν τους ίδιους.

 

Η επαγγελματική μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ιδιωτικές . Ωστόσο, η Επιτροπή επιστρέφει μόνο τις δαπάνες κατά τη διάρκεια αποστολών με βάση τα παραστατικά και, σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες.

 

Συγκεκριμένα: Σε αντίθεση με πολλούς οργανισμούς, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν επιτρέπει ποτέ στο προσωπικό της να χρεώνει έξοδά του απευθείας σε πιστωτικές κάρτες που είναι συνδεδεμένες με λογαριασμούς της ΕΕ.Οι υπάλληλοι οφείλουν πάντοτε να πληρώνουν οι ίδιοι και να δδικούν την επιστροφή δικαιολογημένων επαγγελματικών εξόδων (πχ. έξοδα ς) βάσει αποδείξεων, οι οποίες εξετάζονται με προσοχή.

 

Κάθε συνδέεται με τον προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό του υπαλλήλου (και όχι με λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής).

 

Στην πραγματικότητα, το ποσό το οποίο αναφέρεται:

 

·         αποτελεί μόνο εκτίμηση που περιλαμβάνεται σε κείμενο διαγωνισμού στο πλαίσιο διαδικασίας με την οποία τα θεσμικά όργανα σκοπεύουν να συνάψουν νέα εξαετή με εταιρεία πιστωτικών καρτών

 

·         αντιπροσωπεύει τις συνολικές — ιδιωτικές και επαγγελματικές — δαπάνες για όλους του κατόχους κάρτας από όλα τα θεσμικά ευρωπαϊκά όργανα, τους οργανισμούς και τους ευρωπαϊκούς , σε όλα τα μέλη. Οι ιδιωτικές δαπάνες όμως δεν επιβαρύνουν σε καμία περίπτωση τον προϋπολογισμό της ΕΕ.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση