Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Πάγος από τον Μακρόν στον Ερντογάν για την ένταξη στην Ε.Ε.
Πάγος από τον Μακρόν στον Ερντογάν για την ένταξη στην Ε.Ε.

Πάγος από τον Μακρόν στον Ερντογάν για την ένταξη στην Ε.Ε.

Τονίζοντς τις πρόσφτες εξελίξεις στην , από την επαύριο του πραξικοπήματος και έπειτα, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ επισήμανε στον Τούρκο ομόλογο του, ότι οι παρούσες συνθήκες στο εσωτερικό της χώρας, δεν επιτρέπουν καμία πρόοδο στη διαδικασία ένταξης της Άγκυρας στην , κατά τη συνάντηση των δύο ηγετών στο Παρίσι.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας ανέφερε στον Τούρκο ομόλογό του, ότι οι δημοκρατικές χώρες πρέπει να σέβονται το κράτος δικαίου στη μάχη που δίνουν εναντίον της ς, διατυπώνοντας παράλληλα την ανησυχία του για την τύχη των φυλακισμένων σπουδαστών, εκπαιδευτικών και δημοσιογράφων στην .

«Οι δημοκρατίες μας πρέπει με σθένος να υψώσουν το ανάστημά τους απέναντι στην … Αλλά την ίδια ώρα οι δημοκρατίες μας πρέπει να προστατεύουν πλήρως το κράτος δικαίου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου που παραχώρησε με τον Τούρκο ηγέτη, έπειτα από τις συνομιλίες που είχαν στο Παρίσι.

Αναφορικά με την ενταξιακή προοπτική στο πλαίσιο των πρόσφατων εξελίξεων στη χώρα, ο τόνισε χαρακτηριστικά ότι «θα ήταν υποκριτικό να προσποιούμαστε, ότι θα μπορούσαν να ανοίξουν νέα κεφάλαια στις συνομιλίες με την ΕΕ».

Από την πλευρά του, ο Ρετζέπ υπογράμμισε ότι η Τουρκία έχει «κουραστεί» να περιμένει το ενδεχόμενο ένταξής της στην ΕΕ. «Δεν μπορούμε να εκλιπαρούμε συνεχώς για την είσοδό (μας) στην ΕΕ», δήλωσε χαρακτηριστικά ενώπιον των δημοσιογράφων.

Πηγή: kathimerini
"Αλιεύοντας" την είδηση