Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Συνεργασία του Βρεφονηπιακού Σταθμού της Μητροπόλεως με τη Γεωπονική Σχολή
Συνεργασία του Βρεφονηπιακού Σταθμού της Μητροπόλεως με τη Γεωπονική Σχολή

Συνεργασία του Βρεφονηπιακού Σταθμού της Μητροπόλεως με τη Γεωπονική Σχολή

Στο πλαίσιο του ετήσιου εκπαιδευτικού προγράμματος «Μια βόλτα στα Βυζαντινά χρόνια», το οποίο πραγματοποιείται από την έναρξη του σχολικού έτους, ο Βρεφονηπιακός Σταθμός της Τοπικής Εκκλησίας ζήτησε με το τμήμα της Γεωπονικής Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος του Θεσσαλίας – «Εργαστήριο Ανθοκομίας και Αρχιτεκτονικής Τοπίου».

Η αρχική σκέψη ήταν να γνωρίσουν οι μικροί μαθητές τα αρωματικά φυτά που οι Βυζαντινοί τοποθετούσαν στα φαγητά και τα γλυκά τους αλλά και την αξία των θεραπευτικών δράσεων των βοτάνων τους.

Η συνεργασία, όμως, του Σχολείου με τον επίκουρο καθηγητή Χρήστο Λύκα και τους του δεν σταματά εκεί.

Κάθε εβδομάδα στις αίθουσες του Σταθμού παρευρίσκονται οι αγαπημένοι σε όλους φοιτητές, οι οποίοι αγκαλιάζουν το εκπαιδευτικό προσαρμόζοντάς το οικολογικά και βοηθώντας τα παιδιά να συμμετέχουν ενεργά στη φροντίδα των φυτών.

Δεντράκια, θάμνοι, δεκάδες φυτά, λαχανόκηπος αλλά και μικρά θερμοκήπια συντροφεύουν το ταξίδι στη γνώση της φύσης και κοσμούν το χώρο.

Ερχόμενα τα παιδιά σε επαφή με τα φυτά, θα κατανοήσουν καλύτερα την έννοια της γέννησης και του θανάτου. Θα δουν τα λουλούδια να ανθίζουν και να μαραίνονται, θα εκτιμήσουν τα δέντρα που χαρίζουν καρπούς, θα αναπτύξουν οικολογική συνείδηση.

Η δ/νση του Βρεφονηπιακού Σταθμού ευχαριστεί το τμήμα της Γεωπονικής Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος του Θεσσαλίας – «Εργαστήριο Ανθοκομίας και Αρχιτεκτονικής Τοπίου», τον δ/ντή του τμήματος επίκουρο καθηγητή Χρήστο Λύκα, για την υλοποίηση του προγράμματος αλλά και τους φοιτητές: Αδαμάκη Χριστίνα, Απόχα Λεμονιά, Κονδυλάκη Φώτη, Λιούπη Μαρία, Μαργαρίτη Αθανασία, Παναγιώτου Κων/να, Παπαβασιλείου Ελένη, Σοπικιώτη Ελένη, Στούμπου Σοφία, Τσακίρη Άννα, Φασόλη Κωνσταντίνα, Χασκή Χριστίνα, που παρόλο το φόρτο των μαθημάτων τους είναι εκεί με υπομονή, επιμονή και αγάπη και μεταλαμπαδεύουν τις γνώσεις τους στα μικρά «σποράκια».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση