Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Στον Βόλο η εικόνα της Παναγίας Φοβεράς Προστασίας από το Άγιον Όρος
Στον Βόλο η εικόνα της Παναγίας Φοβεράς Προστασίας από το Άγιον Όρος

Στον Βόλο η εικόνα της Παναγίας Φοβεράς Προστασίας από το Άγιον Όρος

 

Έν πό τα σπουδαιότερα Θεομητορικά προσκυνήματα του Αγίου Όρους κατέφθασε απόψε στην πόλη, εγκαινιάζοντας με τον τρόπο αυτό, την σειρά των λατρευτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, επί τη μνήμη των Αγίων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης, που διοργανώνει ο ομώνυμος περικαλλής αός του Βόλου.

Πρόκειται για την ιερά και θαυματουργή Εικόνα της , που φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους και εκόμισε στην πόλη  ο ιερομόναχος Φιλόθεος Κουτλουμουσιανός.

Η Ιερά Εικόνα αφίχθη διά θαλάσσης στον ναό, όπου την υποδέχθηκε επισήμως ο μητροπολίτης , επικεφαλής του κλήρου, των αρχών και του ευσεβούς λαού.

Ακολούθησε Δοξολογία, μετά την οποία ο προϊστάμενος του αού αρχιμ. Καλλίνικος εωργακόπουλος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη των ενοριτών για την προσγενομένη Θεομητορική ευλογία.

Ακολούθως, ο ιερομόναχος Φιλόθεος μετέφερε τις ευχές του ηγουμένου της Μονής Κουτλουμουσίου αρχιμ. Χριστοδούλου και όλης της Αδελφότητας.

Από την μεριά του, ο κ. αναφέρθηκε στο μέγεθος της ευλογίας, που συνιστά η έλευση της Ιεράς Εικόνος στον τόπο μας, ευλογίας που προέρχεται από το Περιβόλι της Παναγιάς, το , με το οποίο η Μαγνησία συνδέεται με μακραίω πνευματικούς δεσμούς.

Ο ίδιος  επεσήμανε το στοιχείο της ενότητας, που σηματοδοτεί για όλους  η έλευση του ιερού προσκυνήματος και ευχήθηκε καλή πανήγυρη, η οποία και φέτος θα περικοσμείται από πλήθος ιερών Ακολουθιών, όσο και πολιτιστικών εκδηλώσεων, που θα αναδείξουν και πάλι τον πολύτιμο θησαυρό της Ελληνορθόδοξης παράδοσης .

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση