Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Προστέγασμα στον ναό Αγίου Τρύφωνα στο Βόλο κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας
Προστέγασμα στον ναό Αγίου Τρύφωνα στο Βόλο κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Προστέγασμα στον ναό Αγίου Τρύφωνα στο Βόλο κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Στην προμήθεια και εγκατάσταση προστεγάσματος στον ναό Αγίου Τρύφωνα στη Νεάπολη του Βόλου προχωρά η .

«Σε συνεργασία με τον μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιο, την αντιπεριφερειάρχη και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη και τις τεχνικές μας υπηρεσίες, ικανοποιούμε ένα αίτημα των ανθρώπων που εκκλησιάζονται στο ναό» δηλώνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Κατασκευάζουμε στέγαστρο στην κεντρική είσοδο δημιουργώντας συνθήκες προστασίας και ασφάλειας από τις καιρικές συνθήκες».

Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή προστεγάσματος στην κεντρική είσοδο του ναού Αγίου Τρύφωνα Βόλου κατ’ επέκταση της υπάρχουσας πρόσοψης  και σε όλο το εύρος αυτής έως και το πρώτο  σκαλί ανόδου.

Η αναγκαιότητα για την του στεγάστρου προκύπτει από το γεγονός ότι ο χώρος έμπροσθεν της κεντρικής εισόδου του ναού είναι εκτεθειμένος στις καιρικές συνθήκες με συνέπεια να δημιουργούνται συνθήκες δυσφορίας και επικινδυνότητας για τους πιστούς.

Πιο συγκεκριμένα θα στεγαστεί χώρος διαστάσεων 2,25*11,75= 26,44τ.μ. Το νέο στέγαστρο θα έχει επικάλυψη από κεραμίδια βυζαντινού τύπου με ακροκέραμα και κατακόρυφα στοιχεία – έξι ξύλινες κολώνες.

Τα ξύλινα υποστυλώματα του στεγάστρου θα τοποθετηθούν παράλληλα στις υπάρχουσες κολώνες της κεντρικής εισόδου και η στέγη θα ακολουθεί την μορφή της υφιστάμενης στέγης και θα αποτελεί επέκταση αυτής.

Ο χώρος θα είναι αισθητικά και λειτουργικά ενιαίος με τον υφιστάμενο ναό , θα δημιουργεί συνθήκες προστασίας από τις καιρικές συνθήκες και δεν θα προσβάλλει την αισθητική του ναού.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Υποψήφιοι για την Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας #ΕνωσηΞενοδόχωνΜαγνησίας - https://t.co/y1RBneCA55 -

  • Αποκατάσταση οδικού δικτύου Μαυρόλοφος- Φυλάκη-Πέρδικα #Αποκατάστασηοδικούδικτύου - https://t.co/rMDcE6nTe1 -

  • Κάτοικοι πολυκατοικίας ακινητοποίησαν ληστή #ληστεία - https://t.co/HhYqTDjwao -

"Αλιεύοντας" την είδηση