Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Προστέγασμα στον ναό Αγίου Τρύφωνα στο Βόλο κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας
Προστέγασμα στον ναό Αγίου Τρύφωνα στο Βόλο κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Προστέγασμα στον ναό Αγίου Τρύφωνα στο Βόλο κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Στην προμήθεια και εγκατάσταση προστεγάσματος στον ναό Αγίου Τρύφωνα στη Νεάπολη του Βόλου προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

«Σε συνεργασία με τον μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιο, την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη και τις τεχνικές μας υπηρεσίες, ικανοποιούμε ένα αίτημα των ανθρώπων που εκκλησιάζονται στο ναό» δηλώνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Κατασκευάζουμε στέγαστρο στην κεντρική είσοδο δημιουργώντας συνθήκες προστασίας και ασφάλειας από τις καιρικές συνθήκες».

Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή προστεγάσματος στην κεντρική είσοδο του ναού Αγίου Τρύφωνα Βόλου κατ’ επέκταση της υπάρχουσας πρόσοψης  και σε όλο το εύρος αυτής έως και το πρώτο  σκαλί ανόδου.

Η αναγκαιότητα για την δημιουργία του στεγάστρου προκύπτει από το γεγονός ότι ο χώρος έμπροσθεν της κεντρικής εισόδου του ναού είναι εκτεθειμένος στις καιρικές συνθήκες με συνέπεια να δημιουργούνται συνθήκες δυσφορίας και επικινδυνότητας για τους πιστούς.

Πιο συγκεκριμένα θα στεγαστεί χώρος διαστάσεων 2,25*11,75= 26,44τ.μ. Το νέο στέγαστρο θα έχει επικάλυψη από κεραμίδια βυζαντινού τύπου με ακροκέραμα και κατακόρυφα στοιχεία – έξι ξύλινες κολώνες.

Τα ξύλινα υποστυλώματα του στεγάστρου θα τοποθετηθούν παράλληλα στις υπάρχουσες κολώνες της κεντρικής εισόδου και η στέγη θα ακολουθεί την μορφή της υφιστάμενης στέγης και θα αποτελεί επέκταση αυτής.

Ο χώρος θα είναι αισθητικά και λειτουργικά ενιαίος με τον υφιστάμενο ναό , θα δημιουργεί συνθήκες προστασίας από τις καιρικές συνθήκες και δεν θα προσβάλλει την αισθητική του ναού.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διακοπή σχολικών μαθημάτων λόγω κακοκαιρίας σε Νεοχώρι και Συκή - https://t.co/FCTQlKXTEm -

  • Άμεση λειτουργία των Χιονοδρομικών ζητά η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας - https://t.co/24gJZO0jiW -

  • Επτά νέα κρούσματα κορωναϊού στη Μαγνησία - https://t.co/hJVApDG4Bx -

"Αλιεύοντας" την είδηση