Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Πανηγύρισε ο ιερός ναός Αγίου Σπυρίδωνος Ν. Ιωνίας
Πανηγύρισε ο ιερός ναός Αγίου Σπυρίδωνος Ν. Ιωνίας

Πανηγύρισε ο ιερός ναός Αγίου Σπυρίδωνος Ν. Ιωνίας

 

          Στον πανηγυρίζοντα ναό Αγίου Σπυρίδωνος Ν. Ιωνίας χοροστάτησε ο μητροπολίτης Δημητριάδος, κατά τον Μέγα Πανηγυρικό της εορτής, παρουσία προσκυνητών.

Κατά την διάρκεια το Εσπερινού,  προεχείρησε σε αναγνώστη τον  Ευστάθιο Γλάρο, μαθητή της 2ας Εσπερινού Λυκείου, ο οποίος κατά τις πρωινές ώρες της ημέρας εργάζεται, προκειμένου να βοηθήσει οικονομικώς την οικογένειά του.

Ο επίσκοπος αναφέρθηκε στον θεσμό των αναγνωστών, την ποιμαντική ευθύνη των οποίων αναλαμβάνει ο εκάστοτε Αρχιδιάκονος και από τους οποίους, μέχρι σήμερα, προήλθε πλήθος ευλαβών κληρικών μας: «Είναι πολύ σημαντικό για τον Επίσκοπο», επεσήμανε ο Σεβασμιώτατος, «να εισαγάγει στην ιερωσύνη αξίους κληρικούς, αγάμους και εγγάμους, που διακρίνονται από αγάπη για τον Χριστό και γνωρίζουν την θέση τους μέσα στην Εκκλησία, συνεχίζοντας το που μας ανέθεσε ο Χριστός… Μας προξενεί μεγάλη το γεγονός ότι σ΄ αυτή την τόσο εκκοσμικευμένη εποχή μας, καμαρώνουμε αυτά τα ιδιαίτερα διαμάντια, που θυμίζουν τους τρεις παίδες στο καμίνι της φωτιάς, που δεν κάηκαν. Οι νέοι μας ζουν μέσα στην της κοινωνίας μας κι όμως δεν καίγονται, διότι, κάτω απ’ το πετραχήλι του Πνευματικού και με την μεταξύ τους ενότητα, κρατούν την αγνότητα και την αγωνιστικότητά τους, βαδίζοντας στα χνάρια των Αγίων».

Αναφερόμενος στον εορταζόμενο Άγιο Σπυρίδωνα και την συμμετοχή του στην Α΄ Οικουμενική Σύνοδο, ο κ. παρατήρησε ότι «δεν ανήκε σ’ αυτούς που είχαν τις μορφωτικές προϋποθέσεις, αλλά ήταν ευλαβής, πιστός και απλός, είχε ζέση καρδίας και μεγάλη ταπείνωση, γι’ αυτό και αξιώθηκε θαυματουργικώς να αποδείξει το Μυστήριο της Αγίας Τριάδος, ενώ εργάστηκε αόκνως για την ενότητα της εκκλησιαστικής κοινότητας που εποίμανε…».

Επίσης  έκανε, ακόμα μία φορά έκκληση για ενότητα, «προκειμένου να βγούμε μέσα από την παιδαγωγία του Θεού υγιείς στο σώμα, στο πνεύμα και στην ψυχή».

Ανήμερα της εορτής  λειτούργησε στον ίδιο ναό. Στο κήρυγμά του μίλησε για την παραβολή του Μεγάλου Δείπνου, «που συνιστά πρόσκληση για την συμμετοχή μας στο Δείπνο της Ευχαριστίας. Όμως, ο Διάβολος κάνει τα πάντα για να μας κρατήσει μακριά από το Μυστήριο. Μας γεμίζει φόβους, δικαιολογίες και ενοχές, με αποτέλεσμα, ενώ είμαστε όλοι προσκεκλημένοι, ελάχιστοι φθάνουμε στην Τράπεζα της Σωτηρίας. Γι’ αυτό, ας ετοιμαστούμε, και ενόψει των Χριστουγέννων, όχι με τον τρόπο που μας υποδεικνύει ο κόσμος, αλλά ουσιαστικά, πνευματικά, προσευχητικά και με καρδιά αγαπώσα για κάθε άνθρωπο που έχει την ανάγκη μας».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Μηδενικό ενδιαφέρον για τα βραβεία «Μαρκατά» #βραβείαΜαρκατά - https://t.co/4ppcLOPADE -

  • Κλειστά τα σχολεία στον Βόλο -Σε ετοιμότητα η ΠΕΜΣ για τον χιονιά #χιόνια - https://t.co/MpU1i0NceY -

  • Αναστολή λειτουργίας σχολείων στο Νότιο Πήλιο λόγω κακοκαιρίας #νότιοΠήλιο - https://t.co/ndS4YdwIU6 -

"Αλιεύοντας" την είδηση