Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Ο «Εσταυρωμένος» τίμησε τον προστάτη του Άγιο Λουκά τον ιατρό
Ο «Εσταυρωμένος» τίμησε τον προστάτη του Άγιο Λουκά τον ιατρό

Ο «Εσταυρωμένος» τίμησε τον προστάτη του Άγιο Λουκά τον ιατρό

 

Με πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12/06 η καλλιτεχνική εκδήλωση του Σ.Σ.Κ. Βόλου “Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ”, προς τιμήν του Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας, του Ιατρού, προστάτη των δεκάδων συνεργατών – εθελοντών του.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε εντός του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Βόλου, λόγω βροχής.

Η γιορτή ξεκίνησε με λιτανεία της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Λουκά, την οποία έφεραν στους  ώμους τους ιερόπαιδες και αναγνώστες της Ι. Μ. Δημητριάδος.

Αμέσως μετά, έλαβε το λόγο ο πρωτ. Θεόδωρος Μπατάκας, πρόεδρος του “Ε”, ο οποίος εν συντομία παρουσίασε το έργο του Συλλόγου και ευχαρίστησε όλους εκείνους που κοπίασαν για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης. 

Ακολούθησε η απόδοση βυζαντινών εκκλησιαστικών ύμνων  από την πολυμελή χορωδία του Συνδέσμου Ιεροψαλτών “ΟΣΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΚΟΥΚΟΥΖΕΛΗΣ”, υπό την δ/νση του πρωτοψάλτου Ευσταθίου Γραμμένου.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο αρχιμ. Νικηφόρος Κοντογιάννης, προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Λαρίσης.

Μετά την εμπνευσμένη ομιλία του π. Νικηφόρου, πήραν τη σκυτάλη τα μέλη της  φιλαρμονικής της νεανικής συντροφιάς του ναού του, που είναι μια πρωτοτυπία στα εκκλησιαστικά και ενοριακά δρώμενα.

Τα εντυπωσίασαν με την επιτυχημένη απόδοσή τους, αλλά και τις όμορφες στολές τους.

Την γιορτή έκλεισε ο μητροπολίτης  Ιγνάτιος, ο οποίος ευχαρίστησε την ομάδα των νέων και τον π. Νικηφόρο, που ήλθαν από την Λάρισα και εξήρε το έργο που επιτελείται στην ευλογημένη ενορία τους. Ευχαρίστησε, επίσης, τον π. Θεόδωρο και τους συνεργάτες του για το πολύμοχθο και σπουδαίο έργο του «Εσταυρωμένου», το οποίο, πλέον, τυγχάνει πανελλαδικής αποδοχής και αναγνώρισης.

Η γιορτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 2019, σε συνεργασία με την “ΜΑΓΝΗΤΩΝ ΚΙΒΩΤΟ”  και την παρουσίασε ο  γραμματέας Νικόλαος Τσούκας.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Δωρεά εξοπλισμού στον Δήμο Σκιάθου #ΔήμοςΣκιάθου - https://t.co/gUVz0dDIru -

  • Ο Κυρ. Μητσοτάκης για την υπόθεση των παρακολουθήσεων #ΚυρΜητσοτάκης - https://t.co/jAGU5nNN9H -

  • Πανηγυρίζει η μονή  Αγίου Λαυρεντίου #μονή ΑγίουΛαυρεντίου - https://t.co/TuXhuNkBBX -

"Αλιεύοντας" την είδηση