Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Μνήμη Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου
Μνήμη Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου

Μνήμη Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου

Την Μνήμη του Οσίου Πϊσίου του Αγιορείτου εορτάζει η Εκκλησί μας την Τετάρτη 12/7. Στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος πανηγυρίζει το ιερό Παρεκκλήσιο των Οσίων Παϊσίου, Εφραίμ και Πορφυρίου (ς – λάδστωνος), όπου την παραμονή της εορτής, στις 7.30 μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του π. Θεοδώρου Πρίντζου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του αρχιμ. Σεραφείμ Κοντακτσή, ο οποίος θα ομιλήσει.

Η μνήμη του Οσίου Παϊσίου θα εορταστεί, επίσης:

-Στον Μητροπολιτικό Ιερό αό Αγίου ικολάου Βόλου, όπου την παραμονή της εορτής, στις 6.30 μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ' αρτοκλασίας. Στις 9,00 μ.μ. θα ξεκινήσει ιερά Αγρυπνία, που θα απολύσει στη 1,00 π.μ. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

-Στον Ιερό Ναό Βόλου, όπου την παραμονή της εορτής, στις 7,00 μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ' αρτοκλασίας. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και στις 6.30μ.μ. θα ψαλεί η Ιερά Παράκληση του Οσίου.

-Στην Αγίου Σπυρίδωνος Προμυρίου, όπου την παραμονή, στις 7,00 μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και θ' ακολουθήσει ιερά Αγρυπνία. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Την Πέμπτη 13/7 θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία επί τη αναμνήσει τος του Αγίου Σπυρίδωνος. Της Ιεράς Πανηγύρεως θα προεξάρχει ο πρωτ. εώργιος Σχοινάς, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

-Στο ομώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο του Βελεστίνου, όπου την παραμονή της εορτής, στις 7,00 μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ' αρτοκλασίας. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση