Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κοινό μέτωπο στην Παιδεία για Κυρ. Μητσοτάκη, Στ. Θεοδωράκη και Αννα Διαμαντοπούλου
Κοινό μέτωπο στην Παιδεία για Κυρ. Μητσοτάκη, Στ. Θεοδωράκη και Αννα Διαμαντοπούλου

Κοινό μέτωπο στην Παιδεία για Κυρ. Μητσοτάκη, Στ. Θεοδωράκη και Αννα Διαμαντοπούλου

Ψηλά εξακολουθεί να κρατά το θέμα της Παιδείας ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος , καθώς με κάθε ευκαιρία αναδεικνύει τις «ιδεοληψίες», όπως χαρακτηριστικά έχει πει ουκ ολίγες φορές και τις αγκυλώσεις της κυβέρνησης στον ευαίσθητο αυτό τομέα.

Ο κ. με το άρθρο του στην «Καθημερινή της Κυριακής» διατύπωσε μία σειρά προτάσεων για το πώς το Πανεπιστήμιο θα λλάξει πρόσωπο, επισημαίνοντας πως η σημερινή εμφορείται και οι υπουργοί που έχουν αναλάβει τα τελευταία χρόνια το χαρτοφυλάκιο του υπουργού Παιδείας «εμφορούνταν από την ίδια διχαστική λογική και είχαν έναν στείρο κομματισμό ως σημαία.

Σε συνέχεια του ειδικού βάρους που ρίχνει προσωπικά ο πρόεδρος της ΝΔ στα θέματα Παιδείας, σήμερα το απόγευμα αναμένεται να δώσει το παρών στην εκδήλωση «Οχι στον νόμο » που διοργανώνει η «ΠΡΩ.ΠΑΙΔΕΙ.».

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει πως «ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, θα παρευρεθεί σήμερα, Δευτέρα 10 Ιουλίου, στις 18:00, σε εκδήλωση «κατά της οπισθοδρόμησης που επιχειρείται με το Νομοσχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση και την Έρευνα», που διοργανώνει η Πρωτοβουλία για Παιδεία και Ανάπτυξη (ΠΡΩ.ΠΑΙΔΕΙ.)».

Το παρών αναμένεται να δώσουν και ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος , αλλά και η πρώην Αννα Διαμαντοπούλου.

Για όσους δεν το θυμούνται, ο πρόεδρος της ΝΔ υπήρξε το 2011 ένθερμος υποστηρικτής του νόμου Διαμαντοπούλου και οπαδός των ευρύτερων συγκλίσεων μεταξύ των κομμάτων σε θέματα Παιδείας.

Ο κ. Μητσοτάκης ουδέποτε, και από οποιαδήποτε θέση, σταμάτησε να έχει ψηλά στην ατζέντα του τα θέματα της Εκπαίδευσης, όπως είχε διαφανεί και από όταν είχε αναλάβει της ΝΔ, όπου και αντιπολιτεύτηκε έντονα το νόμο Μπαλτά – Κουράκη, στηρίζοντας τότε την πρωτοβουλία «Παιδεία 2015».

 

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Π.Π.Μ.: Νέα περιβαλλοντική απειλή για το Βόλο και τον Παγασητικό; #ΠαγασητικόςΚόλπος - https://t.co/Y5IXiecESK -

  • Υπόγειοι αγωγοί 15 χλμ για την άρδευση 8.110 στρεμμάτων γης στα Φάρσαλα #γεωργικήάρδευση - https://t.co/CupvFdBrjD -

  • Δολωματικοί ψεκασμοί για την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς στο Κεραμίδι - https://t.co/VOWW20Dz8Q… -

"Αλιεύοντας" την είδηση