Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Λαμπρή η Πανήγυρις της Μεταμορφώσεως στον Βόλο
Λαμπρή η Πανήγυρις της Μεταμορφώσεως στον Βόλο

Λαμπρή η Πανήγυρις της Μεταμορφώσεως στον Βόλο

 

 

Σε κατάνυξης πραγματοποιήθηκε η πανήγυρις της στον εορτάζοντα ναό του Βόλου, παρουσία ικανού αριθμού προσκυνητών, τηρουμένων των μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας. Μάλιστα, την φετινή πανήγυρη λαμπρύνουν με την παρουσία τους τα ιερά Λείψανα του Αγίου Λουκά του Ιατρού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας, τα οποία θα παραμείνουν προς προσκύνηση στον ναό έως την 8/8.

Στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Βρεσθένης  Θεόκλητος, απουσιάζοντος στην Σάμο, του  κ. Ιγνατίου, ο οποίος εκπροσωπεί την Ιερά Σύνοδο στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την απελευθέρωση της νήσου από τον τουρκικό ζυγό.

Στο κήρυγμά του ο   κ. Θεόκλητος ανέλυσε το νόημα του γεγονότος της Μεταμορφώσεως, «κατά το οποίο ο Κύριος αποκάλυψε στους τρεις Μαθητές την Θεότητά Του». Στην συνέχεια, επικέντρωσε τον λόγο του στην εντολή του Θεού Πατρός, κατά την στιγμή της Μεταμορφώσεως, «ούτος εστίν ο Υιός μου ο αγαπητός, Αυτού ακούετε» και επεσήμανε ότι «τα δεινά που αντιμετωπίζει ο σύγχρονος οφείλονται στην απομάκρυνσή μας από την Χάρη του Θεού. Δεν Τον θέλουμε στη ζωή μας, Τον μετατρέψαμε σε φολκλόρ και εθιμικό γεγονός. Ακούμε άλλους, κοσμικούς λόγους, όχι, όμως, τον Λόγο του Θεού. Ακούμε τον λόγο της επιστήμης, της τεχνολογίας, των κοσμικών γραμμάτων και μέσα στην παραζάλη μας λησμονήσαμε, δυστυχώς, τον Λόγο του Θεού. Αυτός ο Λόγος ενσταλάζει στις ανθρώπινες καρδιές την ελπίδα, την χαρά, την αισιοδοξία, συγχωρεί, χαρίζει την προοπτική της αιωνιότητας. Οι καρποί της απομάκρυνσής μας από τον Θεό είναι πικροί, όπως οι πανδημίες, οι φυσικές καταστροφές, που μόνο τυχαία γεγονότα δεν είναι. Όλα αυτά είναι μηνύματα από τον ουρανό να αλλάξουμε στάση ζωής και νοοτροπία, να μάθουμε να αγαπούμε και να συγχωρούμε, να επιδιώκουμε την αγάπη και την ενότητα, να βιώνουμε την ταπείνωση και την Μυστηριακή ζωή μέσα στην Εκκλησία…».

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του αρχιμ. Δαμασκηνού Κιαμέτη, πρωτοσυγκέλλου, ο οποίος κήρυξε τον Θείο Λόγο.

Πανήγυρις Αγίου Καλλινίκου Μητροπολίτου Εδέσσης στον Βόλο

 

            Τη μνήμη του Νεοφανούς Αγίου Καλλινίκου, Μητροπολίτου Εδέσσης τιμά η Εκκλησία  αυτή την Κυριακή (8/8).

Στην  Μητρόπολη θα εορταστεί η μνήμη του, στον ναό Αγίων Αποστόλων Ν. ωνίας κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:

Την παραμονή της εορτής (Σάββατο 7/8) θα τελεστεί στις 7.00 μ.μ. ο Αναστάσιμος Εσπερινός μετ’αρτοκλασίας.

Ανήμερα της εορτής ( 8/8, 7.00 – 10.00 π.μ.) θα τελεστεί ο Όρθρος και πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Κατά τη διάρκεια τις Πανηγύρεως, θα τεθεί προς προσκύνηση ιερό λείψανο του νεοφανούς Αγίου Καλλινίκου, καθώς και αγιογραφημένη Εικόνα του Αγίου.

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση