Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Η Σύναξη των Αγγελικών Δυνάμεων
Η Σύναξη των Αγγελικών Δυνάμεων

Η Σύναξη των Αγγελικών Δυνάμεων

Πανηγυρίζει η Πηλίου

 

Την Σύναξη των Αγγελικών Δυνάμεων εορτάζει η Εκκλησία την Παρασκευή 8/11.

Επίκεντρο του εορτασμού στην Ιερά θα είναι η Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αγίου Γεωργίου Νηλείας, όπου την παραμονή της ς, στις 6μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός ς, χοροστατούντος του μητροπολίτου Σταγών & Μετεώρων Θεοκλήτου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Για τον Πανηγυρικό θα δρομολογηθεί λεωφορείο, που θα ξεκινήσει από τον Βόλο στις 4.30 μ.μ. Αφετηρία: Νομαρχία. Στάσεις: Δικαστήρια, Νοσοκομείο, ΕΨΑ Αγριάς. Το ίδιο απόγευμα στη Μονή, λόγω τοῦ περιορισμένου χώρου στάθμευσης, θα διατεθεί από την Αδελφότητα πουλμανάκι, που θα μεταφέρει δωρεάν τους προσκυνητές στο μοναστήρι, από τη θέση στάθμευσης που θα τους ορίζει η Τροχαία.

Ανήμερα της ς θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του μητροπολίτου Σταγών & Μετεώρων Θεοκλήτου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Στις 5:00 μ.μ. θα ψαλεί ο Εσπερινός της Αποδόσεως της εορτής των Αρχαγγέλων, του και το Κτητορικό .

Την Σύναξη των Αγγελικών Δυνάμεων πανηγυρίζουν, επίσης:

Ιερός Ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών παλαιού Κοιμητηρίου Βόλου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του πρωτ. ν/νου Φλάκη, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του πρωτ. Ιωάννου Ντίνου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ιερός Ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μηλεών

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Συμεών Γεωργιάδου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του αρχιμ. Χριστοφόρου Καρδατζή, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ιερός Ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σέσκλου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Μαξίμου Παπαϊωάννου, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του αρχιμ. Παμφίλου Κοιλιά, ιεροκήρυκος, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ιερός Ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών Τσαγκαράδας

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί στις 6.30 μ.μ. ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ'αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Των Ιερών Ακολουθιών της Πανηγύρεως θα προεξάρχει, ιερουργήσει και θα ομιλήσει ο γέροντας της  Μονής Παναγίας Λαμπηδόνας Λαμπινούς Πηλίουαρχιμ.Χρυσόστομος Παυλίδης, ενώ θα ψάλλει χορός μοναζουσών της  Μονής Παναγίας Λαμπηδόνας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση