Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Απεβίωσε ο π. Ιωάννης Συρεγγέλας
Απεβίωσε ο π. Ιωάννης Συρεγγέλας

Απεβίωσε ο π. Ιωάννης Συρεγγέλας

Η τοπική Εκκλησία της Δημητριάδος αναγγέλλει την εις Κύριον εκδημία ενός εκ των σεμνοτέρων, ευλαβεστέρων και μορφωμένων κληρικών της, του πρωτοπρεσβυτέρου Ιωάννου Συρεγγέλα, ο οποίος εκοιμήθη σήμερα, σε ηλικία 80 ετών.

Ο εκλιπών ιερεύς γεννήθηκε το 1942 στη , έλκοντας την καταγωγή του από την Μεγαλόπολη Αρκαδίας. Το 1964 αποφοίτησε από το Ανώτερο Εκκλησιαστικό Φροντιστήριο , το 1973 έλαβε το της Παντείου Ανωτάτης Σχολής Πολιτικών Επιστημών, ενώ το 1978 το της ς από την Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1999 έλαβε master στον τομέα ιστορίας, δόγματος, διορθοδόξων και διαχριστιανικών σχέσεων, από το Τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του
Το 2005 αναγορεύτηκε διδάκτωρ του ιδίου Τμήματος.

Επί 30 και πλέον έτη διετέλεσε εφημέριος του ναού Αναλήψεως του Χριστού , όπου επιδόθηκε, με ιδιαίτερο ζήλο στην εξομολόγηση και στην διδασκαλία του Θείου Λόγου.
Διετέλεσε πρόεδρος του ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου και του Σπιτιού αλήνης της Αναλήψεως.

Δίδαξε, επί πέντε έτη Βυζαντινή και Χριστιανική Αρχαιολογία και Εκκλησιαστική ιστορία της Ελλάδος στην Σχολή Βυζ. Αγιογραφίας, ενώ ήταν πτυχιούχος της Σχολής Βυζ. Μουσικής της Μητροπόλεως.

Υπήρξε δε πολυγραφότατος συγγραφέας.

Ήταν έγγαμος μετά της πρεσβυτέρας Αγγελικής Τίτα.

Η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού π. Ιωάννου Συρεγγέλα θα τελεστεί αύριο 27/3, στις 12.00 το μεσημέρι, στον ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου, προεξάρχοντος του μητροπολίτου .

"Αλιεύοντας" την είδηση