Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Αγιασμός ενάρξεως λειτουργίας των Σπιτιών Γαλήνης
Αγιασμός ενάρξεως λειτουργίας των Σπιτιών Γαλήνης

Αγιασμός ενάρξεως λειτουργίας των Σπιτιών Γαλήνης

Με την συμμετοχή 350 και πλέον εθελοντριών κυριών, τελέστηκε την Δευτέρα 11/9, στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού , ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής του Αγίου Ευφροσύνου του Μαγείρου, Προστάτου του έργου των συσσιτίων της Τοπικής  Εκκλησίας.

Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο μητροπολίτης   Ιγνάτιος, πλαισιωμένος από τους ιερείς – υπευθύνους των ενοριακών συσσιτίων της Μητροπόλεως.

Στο τέλος του Εσπερινού, τελέστηκε ο Αγιασμός ενάρξεως λειτουργίας των ενοριακών Σπιτιών Γαλήνης, μετά το πέρας του οποίου ο  ευχαρίστησε τους ιερείς για τον κόπο, που καταβάλουν, για να κρατήσουν ζωντανά τα Σπίτια Γαλήνης Χριστού. Ευχαρίστησε τις εθελόντριες  , που χαρακτήρισε «θησαυρό της Εκκλησίας», επισημαίνοντας ότι το έργο που επιτελούν «είναι έργο Θεού, για το οποίο όλοι θα κριθούμε, γιατί πάνω σ’ αυτό κάνουμε την αγάπη πράξη».

Κάλεσε τις εθελόντριες να κρατήσουν ζωντανό τον ζήλο και την διάθεση προσφοράς και εξήρε το γεγονός ότι, χάρη σ’ αυτές, η Τοπική  Εκκλησία ανταποκρίνεται, επί σειρά ετών, στις ανάγκες της κοινωνίας μας και μάλιστα σε περίοδο βαθειάς οικονομικής κρίσης.

 

Επίσης αναφέρθηκε, δι’ ολίγων, στο σύνολο των κοινωνικών και φιλανθρωπικών παρεμβάσεων της Τοπικής Εκκλησίας, σε συνεργασία με πλήθος τοπικών φορέων, για την αντιμετώπιση εκτάκτων ή και χρονίων αναγκών.

Μίλησε για το σημαντικότατο έργο που επιτελέστηκε και φέτος στην κατασκήνωση του Αγίου Λαυρεντίου, όπου φιλοξενήθηκαν εκατοντάδες , αναφέρθηκε στην άρτια διεξαγωγή των καλοκαιρινών πανηγύρεων, με την συμμετοχή πλήθους πιστών και κάλεσε τις εθελόντριες να γίνουν ευαγγελίστριες της αγάπης του Θεού και μάρτυρες της αλήθειας της Εκκλησίας.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι στην Μητρόπολη λειτουργούν το Κέντρο Σίτισης «Δος Ημίν σήμερον» του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου , καθώς και 26 ενοριακά Σπίτια Γαλήνης, στα οποία προσφέρονται περίπου 2.500 μερίδες φαγητού ημερησίως.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στον Ολυμπιακό Βόλου ο Θεόδωρος Βερνάρδος #ΠΑΕΟλυμπιακόςΒόλου - https://t.co/lV4wpoM2MG -

  • Στον Όλυμπο, σε συνθήκες καύσωνα, έτρεξαν οι δρομείς του ΣΔΥ Βόλου #ΣΔΥΒόλου - https://t.co/4XL00xIQHc -

  • Τριάντα τα θετικά κρούσματα covid-19 στη  Θεσσαλία #θετικάκρούσματαCovid19 - https://t.co/3eYYgtmiXo -

"Αλιεύοντας" την είδηση