Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Αγιασμός ενάρξεως λειτουργίας των Σπιτιών Γαλήνης
Αγιασμός ενάρξεως λειτουργίας των Σπιτιών Γαλήνης

Αγιασμός ενάρξεως λειτουργίας των Σπιτιών Γαλήνης

Με την συμμετοχή 350 και πλέον εθελοντριών κυριών, τελέστηκε την Δευτέρα 11/9, στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου, ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής του Αγίου Ευφροσύνου του Μαγείρου, Προστάτου του έργου των συσσιτίων της Τοπικής  Εκκλησίας.

Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Δημητριάδος  Ιγνάτιος, πλαισιωμένος από τους ιερείς – υπευθύνους των ενοριακών συσσιτίων της Μητροπόλεως.

Στο τέλος του Εσπερινού, τελέστηκε ο Αγιασμός ενάρξεως λειτουργίας των ενοριακών Σπιτιών Γαλήνης, μετά το πέρας του οποίου ο  ευχαρίστησε τους για τον κόπο, που καταβάλουν, για να κρατήσουν ζωντανά τα Σπίτια Γαλήνης Χριστού. Ευχαρίστησε τις εθελόντριες  , που χαρακτήρισε «θησαυρό της Εκκλησίας», επισημαίνοντας ότι το έργο που επιτελούν «είναι έργο Θεού, για το οποίο όλοι θα κριθούμε, γιατί πάνω σ’ αυτό κάνουμε την πράξη».

Κάλεσε τις εθελόντριες να κρατήσουν ζωντανό τον ζήλο και την διάθεση προσφοράς και εξήρε το γεγονός ότι, χάρη σ’ αυτές, η Τοπική  Εκκλησία ανταποκρίνεται, επί σειρά ετών, στις ανάγκες της κοινωνίας μας και μάλιστα σε περίοδο βαθειάς οικονομικής κρίσης.

 

Επίσης αναφέρθηκε, δι’ ολίγων, στο σύνολο των κοινωνικών και φιλανθρωπικών παρεμβάσεων της Τοπικής Εκκλησίας, σε με πλήθος τοπικών φορέων, για την αντιμετώπιση εκτάκτων ή και χρονίων αναγκών.

Μίλησε για το σημαντικότατο έργο που επιτελέστηκε και φέτος στην κατασκήνωση του Αγίου Λαυρεντίου, όπου φιλοξενήθηκαν εκατοντάδες παιδιά, αναφέρθηκε στην άρτια διεξαγωγή των καλοκαιρινών πανηγύρεων, με την συμμετοχή πλήθους πιστών και κάλεσε τις εθελόντριες να γίνουν ευαγγελίστριες της αγάπης του Θεού και μάρτυρες της αλήθειας της Εκκλησίας.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι στην Μητρόπολη Δημητριάδος λειτουργούν το Κέντρο Σίτισης «Δος Ημίν σήμερον» του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου, καθώς και 26 ενοριακά Σπίτια Γαλήνης, στα οποία προσφέρονται περίπου 2.500 μερίδες φαγητού ημερησίως.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση