Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Συνεργασία Χρ. Τριαντόπουλου-Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για ενισχύσεις και αποζημιώσεις αγροτών
Συνεργασία Χρ. Τριαντόπουλου-Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για ενισχύσεις και αποζημιώσεις αγροτών

Συνεργασία Χρ. Τριαντόπουλου-Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για ενισχύσεις και αποζημιώσεις αγροτών

Την Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2023, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Αρμόδιος για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές,  Χρήστος Τριαντόπουλος, συναντήθηκε με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,  Γεώργιο Γεωργαντά για τις ενισχύσεις και τις αποζημιώσεις στον αγροτικό τομέα κατά την επόμενη περίοδο.

Στην εν λόγω συμμετείχαν, επίσης, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής, Αθανάσιος Πετραλιάς, ο Γενικός Γραμματέας ς Πολιτικής, Νικόλας Κουλοχέρης, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Δημήτριος Σκάλκος, η Γενική Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,  Χριστιάνα Καλογήρου και ο Πρόεδρος του Οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ), Ανδρέας Λυκουρέντζος, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Στη εργασίας εξετάστηκαν ζητήματα προώθησης των αποζημιώσεων αγροτών από τον ΕΛΓΑ, θέματα αξιοποίησης καθεστώτων ενίσχυσης ήσσονος σημασίας (de minimis) του γεωργικού τομέα για ενίσχυση αγροτών, καθώς και δυνατότητες χρήσης άλλων πλαισίων και εργαλείων κρατικών ενισχύσεων, όπως του προσωρινού πλαισίου κρίσης για τη λήψη μέτρων κρατικής ενίσχυσης με σκοπό τη στήριξη της ς μετά την επίθεση της ς κατά της Ουκρανίας.

Κατά τη σχετική συζήτηση δρομολογήθηκαν τα επόμενα βήματα για να δοθούν λύσεις στα αιτήματα του πρωτογενούς τομέα και των αγροτών, λόγω των ζημιών στις καλλιέργειες και των επιπτώσεων στο εισόδημα των αγροτών, ως συνέπεια αφενός της κλιματικής κρίσης και αφετέρου της ενεργειακής κρίσης και του πολέμου στην Ουκρανία.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Αρμόδιος για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, Χρήστος Τριαντόπουλος, δήλωσε: «Σε με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργο Γεωργαντά, και στο πλαίσιο λειτουργίας της Κυβερνητικής Επιτροπής Κρατικής Αρωγής, προχωρούμε στην εξεύρεση λύσεων για τη στήριξη και την αποζημίωση των αγροτών που υφίστανται στις καλλιέργειές τους λόγω αντίξοων, ή και ακραίων, καιρικών συνθηκών και φαινομένων. Πρόκειται για στήριξη που εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο στήριξης μετά από ακραία καιρικά φαινόμενα σε όλο το εύρος της χώρας. Αφορά, λοιπόν, και τη και τους αγρότες της περιοχής που έχουν υποστεί στις καλλιέργειες τους -όπως μήλα, , αχλάδια και άλλες καλλιέργειες- την τελευταία περίοδο».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση