Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΓΡΟΤΙΚΑ / Kαταπολέμηση του δάκου στις περιοχές Απόσκιο, Καραβοτσάκι και Πουρναρέϊκο της Τ.Κ. Πτελεού
Kαταπολέμηση του δάκου  στις περιοχές Απόσκιο, Καραβοτσάκι και Πουρναρέϊκο της Τ.Κ. Πτελεού

Kαταπολέμηση του δάκου στις περιοχές Απόσκιο, Καραβοτσάκι και Πουρναρέϊκο της Τ.Κ. Πτελεού

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των ενημερώνει τους ελαιοπαραγωγούς των περιοχών με τοπωνύμιο «Απόσκιο», «Καραβοτσάκι» και « Πουρναρέϊκο» της Τ.Κ. Πτελεού του Δήμου Αλμυρού ότι παρατηρείται σημαντική του μεγέθους του ενεργού δακοπληθυσμού στις ανωτέρω περιοχές, σύμφωνα με την εργαστηριακή εξέταση του αριθμού, της αναλογίας φύλου και ωριμότητας των θηλυκών ακμαίων του δάκου, που συλλήφθησαν στο δίκτυο δακοπαγίδων από 6-7-2016 μέχρι την 11-7-2016.

Συνιστάται στους ελαιοπαραγωγούς να προβούν στην άμεση καταπολέμηση του δάκου με δικά τους μέσα, τρόπους και για την προστασία του ελαιοκάρπου με ιδιαίτερη έμφαση στην περιοχή «Απόσκιο».

Επιπλέον, πληροφορούμε τους ελαιοπαραγωγούς ότι έχει προκηρυχθεί από 12/07/2016 πρόχειρος μειοδοτικός για την ανάδειξη αναδόχων διενέργειας δολωματικών ψεκασμών των ελαιοδέντρων στις ελαιοκομικές περιοχές της Δ.Κ. Σούρπης, Τ.Κ. Πτελεού, Τ.Κ. Αχιλλείου και Τ.Κ. Αγ. Δημητρίου της Π.Ε. Μαγνησίας, για τις οποίες απέβηκε άγονος ο ανοικτός διεθνής ηλεκτρονικός δημόσιος μειοδοτικός παροχής υπηρεσιών για τον από εδάφους δολωματικό ψεκασμό ελαιοδέντρων στα πλαίσια του Προγράμματος Συλλογικής Καταπολέμησης του Δάκου της Ελιάς έτους 2016 στις Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας και Σποράδων, για τον οποίο καταληκτική υποβολής προσφορών στην Υπηρεσία είναι η Δευτέρα 18/07/2016 ώρα 09:00. Ως εκ τούτου αναμένεται μετά την αποσφράγιση των υποβληθέντων προσφορών να αναδειχθούν προσωρινοί ανάδοχοι για την ανάθεση διεξαγωγής του έργου με απόφαση της Οικονομικής επιτροπής της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Φωτιά σε κάδο απορριμμάτων στη Ν.Ιωνία #κάδοςαπορριμμάτων - https://t.co/s4u6KJpi9Y -

  • Έκδοση διηγήματος Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη από τον Δήμο Σκιάθου #ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ - https://t.co/h0rUxNP2uL -

  • Αλλάζει η Πλατεία Πανεπιστημίου στο Βόλο #ΠλατείαΠανεπιστημίου - https://t.co/tlflENxplQ -

"Αλιεύοντας" την είδηση