Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Ερώτηση Π. Ηλιόπουλου για μη καταβολή αποζημιώσεων σε ελαιοπαραγωγούς
Ερώτηση Π. Ηλιόπουλου για μη καταβολή αποζημιώσεων σε ελαιοπαραγωγούς

Ερώτηση Π. Ηλιόπουλου για μη καταβολή αποζημιώσεων σε ελαιοπαραγωγούς

Σύμφων με τη διοίκηση του ΕΛΑ το ίτημα για την στους ελαιοπαραγωγούς απερρίφθη, για την αφορία που ενέσκηψε το 2013.

Το αίτημα ενεκρίθη αρχικώς από το υπουργείο Οικονομικών, αλλά η έλλειψη κονδυλίων από τα προγράμματα ΠΣΕΑ αποτέλεσε αποτρεπτικό παράγοντα για την καταβολή των αποζημιώσεων, οι οποίες και διαγράφονται.

Κατόπιν συναντήσεων και επικοινωνίας με αγρότες και μέλη αγροτικών συνεταιρισμών, ο Μαγνησίας της Χρυσής Αυγής Παναγιώτης κατέθεσε ερώτηση στο υπουργείο Οικονομικών για την αδικαιολόγητη αυτή απόρριψη των αποζημιώσεων, η οποία οδηγεί σε απόγνωση εκατοντάδες οικογένειες αγροτών που ασχολούνται με τις ελαιο.

Επίσης ερωτά με ποιον τρόπο θα καταβληθεί η απαραίτητη αυτή αποζημίωση.

Η αφορία που έπληξε τα το 2013 επέφερε απώλεια της σοδειάς κατά 100%. Αγρότες και μέλη συνεταιρισμών πέτυχαν μέσω συνεχών υπομνημάτων την έγκριση αποζημιώσεων ύψους 65 εκατ. ευρώ για το σύνολο των ελαιοπαραγωγικών εκτάσεων της χώρας τα οποία δε θα καταβληθούν τελικώς.

Είναι ανεπίτρεπτο και αδικαιολόγητο το γεγονός να μην καταβάλλονται οι απαραίτητες αποζημιώσεις στους αγρότες, ενώ ταυτόχρονα κατασπαταλούνται εκατομμύρια ευρώ δημοσίου χρήματος για εγκαταστάσεις λαθρομεταναστών, ενώ η αντεθνική κυβέρνηση σχεδιάζει την ανέγερση ισλαμικού τεμέ.

Η Χρυσή Αυγή σταθερώς στο πλευρό των Ελλήνων πολιτών, συντάσσεται αναφανδόν με τα αιτήματα του αγροτικού κόσμου, ο οποίος απαξιώνεται συστηματικώς από την ξενόδουλη κυβέρνηση, ενώ αγωνίζεται με κάθε πολιτικό και πρόσφορο μέσο για την προώθηση και διαφύλαξη των συμφερόντων του.

Ο πρωτογενής τομέας συνιστά τον βασικό άξονα για μια ισχυρή Οικονομία και οικονομική Αυτάρκεια.

"Αλιεύοντας" την είδηση