Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΓΡΟΤΙΚΑ / Ερώτηση Π. Ηλιόπουλου για μη καταβολή αποζημιώσεων σε ελαιοπαραγωγούς
Ερώτηση Π. Ηλιόπουλου για μη καταβολή αποζημιώσεων σε ελαιοπαραγωγούς

Ερώτηση Π. Ηλιόπουλου για μη καταβολή αποζημιώσεων σε ελαιοπαραγωγούς

Σύμφωνα με τη του το αίτημα για την καταβολή αποζημιώσεων στους ελαιοπαραγωγούς απερρίφθη, για την που ενέσκηψε το 2013.

Το αίτημα ενεκρίθη αρχικώς από το υπουργείο Οικονομικών, αλλά η έλλειψη κονδυλίων από τα προγράμματα ΠΣΕΑ αποτέλεσε αποτρεπτικό παράγοντα για την καταβολή των αποζημιώσεων, οι οποίες και διαγράφονται.

Κατόπιν συναντήσεων και επικοινωνίας με και μέλη αγροτικών συνεταιρισμών, ο βουλευτής Μαγνησίας της Χρυσής Αυγής Παναγιώτης Ηλιόπουλος κατέθεσε ερώτηση στο υπουργείο Οικονομικών για την αδικαιολόγητη αυτή απόρριψη των αποζημιώσεων, η οποία οδηγεί σε απόγνωση εκατοντάδες οικογένειες αγροτών που ασχολούνται με τις ελαιοκαλλιέργειες.

Επίσης ερωτά με ποιον τρόπο θα καταβληθεί η απαραίτητη αυτή .

Η που έπληξε τα ελαιόδενδρα το 2013 επέφερε απώλεια της σοδειάς κατά %. και μέλη συνεταιρισμών πέτυχαν μέσω συνεχών υπομνημάτων την έγκριση αποζημιώσεων ύψους 65 εκατ. ευρώ για το σύνολο των ελαιοπαραγωγικών εκτάσεων της χώρας τα οποία δε θα καταβληθούν τελικώς.

Είναι ανεπίτρεπτο και αδικαιολόγητο το γεγονός να μην καταβάλλονται οι απαραίτητες αποζημιώσεις στους αγρότες, ενώ ταυτόχρονα κατασπαταλούνται εκατομμύρια ευρώ δημοσίου χρήματος για εγκαταστάσεις λαθρομεταναστών, ενώ η αντεθνική κυβέρνηση σχεδιάζει την ανέγερση ισλαμικού τεμένους.

Η Χρυσή Αυγή σταθερώς στο πλευρό των Ελλήνων πολιτών, συντάσσεται αναφανδόν με τα αιτήματα του αγροτικού κόσμου, ο οποίος απαξιώνεται συστηματικώς από την ξενόδουλη κυβέρνηση, ενώ αγωνίζεται με κάθε πολιτικό και πρόσφορο μέσο για την προώθηση και διαφύλαξη των συμφερόντων του.

Ο πρωτογενής τομέας συνιστά τον βασικό άξονα για μια ισχυρή Εθνική Οικονομία και οικονομική Αυτάρκεια.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Το Lab Art yard στην αυλή του Τσαλαπάτα ξεκινάει με δυναμικό τριήμερο συναυλιών #LabArt - https://t.co/SKyefhU2K0 -

  • Έναρξη υποβολής συμμετοχών για το Βραβείο Δημοσιογραφίας Daphne Caruana Galizia - https://t.co/uyPdAbjw8N… -

  • Οικονομική μετακίνηση για νέους από τις Αστικές Συγκοινωνίες Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/RXSQBs16kO -

"Αλιεύοντας" την είδηση