Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Mπλόκων: Συνεχίζουμε και θα κλιμακώσουμε τον αγώνα επιβίωσής μας
Πανελλαδική  Συντονιστική Επιτροπή Mπλόκων: Συνεχίζουμε και θα κλιμακώσουμε τον  αγώνα επιβίωσής μας

Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Mπλόκων: Συνεχίζουμε και θα κλιμακώσουμε τον αγώνα επιβίωσής μας

«Η συζήτηση στη βουλή σήμερα Παρασκευή 5 Φλεβάρη, αποκάλυψε ποιος είναι ο αντίπαλος της μικρομεσαίας ς καθώς και το θλιβερό ρόλο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – και όλων των άλλων κόμματων που συμφωνούν με το 3ο , την ΚΑΠ της ΕΕ» τονίζει η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των μπλόκων, με αφορμή τη συζήτηση στη βουλή της επερώτηση του ΚΚΕ για τα αγροτικά προτα και προσθέτει ότι “αναδείχτηκε η αδιαλλαξία της κυβέρνησης και η επίμονη στην υλο της αντιλαϊκής της πολίτικης ξεκληρίσματος της μικρομεσαίας ς, η διαστρέβλωση και η συκοφάντηση των αιτημάτων μας”.

Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των μπλόκων δηλώνει στην κυβέρνηση και σε κάθε είδους συνεταίρους της ότι συνεχίζουν και θα κλιμακώσουν τον δίκαιο αγώνα επιβίωσής τους, ότι δεν θα την αφήσουν σε χλωρό κλαρί, αυτήν και την αντιλαϊκή της πολιτική και δεν θα ξεμπλέξει εύκολα μαζί τους και
ξεκαθαρίζει:

-Η πρότασή μας για αφορολόγητο εισόδημα μέχρι 30.000 ευρώ περιλαμβάνει και τις επιδοτήσεις. Είναι αυτό που χρειάζεται μια αγροτική οικογένεια για να μπορέσει να εξασφαλίσει αξιοπρεπή διαβίωση και να μείνει και κάτι, ώστε να μπορέσει να προμηθευτεί τα μέσα και τα εφόδια για το ξεκίνημα της νέας καλλιεργητικής περιόδου. Θυμίζουμε στον κο υπουργό, ότι το ίδιο αίτημα δίκαια διεκδικούν όλοι οι εργατοϋπάλληλοι οι αυτοαπασχολούμενοι της πόλης, όλα τα λαϊκά στρώματα με βάση τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες τους. Κι ότι ζητάμε κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης που απέφυγε όπως «ο διάολος το λιβάνι» να πάρει θέση..

-Η κυβέρνηση σκόπιμα βγάζει έξω από τη φορολόγηση τις επιδοτήσεις που παίρνουν το 20% των αγροτών, οι μεγαλο επιχειρηματίες. Αυτούς εξυπηρετεί το αφορολόγητο των επιδοτήσεων. Το ότι σήμερα συμφώνα με τον υπουργό κ Απόστολου «1 στους 200 έχει καθαρό εισόδημα πάνω από 30.000ευρω» σημαίνει ότι αναγνωρίζει έστω κι έτσι τη σκληρή πραγματικότητα για τη φτώχεια που μεγαλώνει στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους, αλλά κυρίως ότι και η σημερινή κυβέρνηση θέλει να συνηθίσουμε να ζούμε σε συνθήκες εξαθλίωσης και φτώχειας κι όχι να διεκδικούμε καλύτερη ζωή.

-Έκρυψε σκόπιμα ότι το αγροτικό εισόδημα των μικρομεσαίων αγροτών το οποίο ισχυρίστηκε ότι είχε άνοδο 12,1% το 2015, συνεχώς μειώνεται αλλά στην όποια «άνοδο» «τσουβαλιάζουν» τα κέρδη των μεγαλοαγροτών επειχηριματιών, με τη χασούρα των φτωχομεσαίων, που είχαν 50% μείωση στα χρόνια της κρίσης. Αυξημένα είναι τα κέρδη των μεγάλων αγροτικών επιχειρήσεων και βιομηχανιών μετας αγροτικών προϊόντων που υπολογίζονται κι αυτά στη συνολική αξία της αγροτικής παραγωγής.

-Η κυβέρνηση ήταν αφοπλιστική για το μητρώο αγροτών και το κατά κύριο επάγγελμα αφού δήλωσε ότι θέλει να παραμείνουν στην αγροτική παράγωγη μόνο 275.000 αγρότες από τους 900.000 που όπως είπε έχουν αγροτικό εισόδημα. Τι σημαίνει στην πράξη; Ότι επαληθευόμαστε όταν λέμε ότι η πολιτική αυτή επιταχύνει το ξεκλήρισμα των φτωχομεσαίων αγροκτηνοτρόφων. Επιδιώκουν να πετάξουν από την αγροτική παραγωγή πάνω από 500.000 μικρομεσαίους και φτωχούς αγρότες που η γη τους θα συγκεντρωθεί σε λίγα χέρια. Το ίδιο εξυπηρετεί και η ενίσχυση των «ομάδων παραγωγών».

-Τα διάφορα «δις» της ΚΑΠ που αν φύγουμε από την ΕΕ δήθεν θα χάσουμε, ξέρει καλά ότι δεν τα παίρνουν οι αλλά οι μεγαλοαγρότες επιχειρηματίες και είναι ουσιαστικά το «τυράκι στη φάκα» για να αποδεχτούμε, και να μην αντισταθούμε στο ξεκλήρισμα μας.

-Τα στοιχειά που παρουσιαστήκαν στη βουλή αποκάλυψαν ότι το εισόδημα των μικρομεσαίων αγροτών έχει τεράστια μείωση και ότι 2 στους 3 αγρότες είναι κάτω από το όριο φτώχειας.

-Η κάρτα αγροτών για τις συναλλαγές μας είναι ένα ακόμη βήμα στην εξαθλίωσή μας, αφού θα χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο κατάσχεσης του όποιου εισοδήματος και ενίσχυσης.

"Αλιεύοντας" την είδηση