Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΙΣΤΟΡΙΑ » ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ » ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 7 Ιουνίου
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 7 Ιουνίου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 7 Ιουνίου

Σαν σήμερα, 7 Ιουνίου:

το 1692, καταστροφικός χτυπά το Πορτ Ρουαγιάλ στην Τζαμάικα. Σε τρία μόλις λεπτά σκοτώθηκαν 1.600 άτομα και άλλα 3.000 τραυματίστηκαν σοβαρά.

το 1753, ιδρύεται το , το αρχαιότερο δημόσιο μουσείο στον κόσμο.

το 1821, ο Ιερός Λόχος υπό τον Αλέξανδρο Υψηλάντη ηττάται στο Δραγατσάνι από τις υπέρτερες τουρκικές δυνάμεις. Λίγες μέρες μετά ο Υψηλάντης θα περάσει τα αυστριακά σύνορα, θα συλληφθεί από τους Αυστριακούς και θα φυλακιστεί.

το 1907, εκτελείται από τους Βούλγαρους ο γνωστός μακεδονομάχος Τέλλος Άγρας (Σαράντος Αγαπηνός).

το 1923, ευρύτατη Εθνοσυνέλευση στη Λευκωσία εγκρίνει ψήφισμα υπέρ της ένωσης της Κύπρου με την Ελλάδα.

το 1938, η ιδρύει το Ίδρυμα Εκτύπωσης Τραπεζογραμματίων και Αξιών, το γνωστότερα αποκαλούμενο ομισματοκοπείο.

το 1942, τερματίζεται με νίκη των Αμερικανών μία από τις σημαντικότερες μάχες για την έκβαση του Β' Παγκοσμίου Πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Ιαπωνίας, η μάχη του Midway.

το 1944, οι αζί εκτελούν 23 Καναδούς αιχμαλώτους πολέμου στη Νορμανδία.

το 1954, πεθαίνει ο Άγγλος και κρυπτογράφος Alan Matheson Turing, ένας από τους πρωτοπόρους στον τομέα της πληροφορικής με σημαντικό έργο στους αλγόριθμους.

το 1979, διεξάγωνται οι πρώτες άμεσες εκλογές για το Ευρωκοινοβούλιο στις εννέα χώρες-μέλη της ΕΟΚ.

το 1980, πεθαίνει ο Αμερικανός Henry Miller, ένας από τους σημαντικότερους συντελεστές της λογοτεχνίας του μεσοπολέμου. Ανάμεσα στα κυριότερα έργα του συγκαταλέγονται ο Τροπικός του Καρκίνου, ο Τροπικός του Αιγόκερω και η τριλογία Η Ρόδινη .

το 1991, ποινική δίωξη για παράβαση του νόμου περί προστασίας των πολιτών από το οργανωμένο έγκλημα, ασκείται κατά των υπευθύνων εφημερίδων, που αναδημοσίευσαν προκήρυξη της οργάνωσης 17Ν.

το 1995, αρχίζει στο Πρωτοβάθμιο Κακουργιοδικείο Αθήνας η δίκη των σατανιστών, Κατσούλα, Δημητροκάλη και Μαργέτη, που κατηγορούνται για τις δολοφονίες τριών γυναικών.

το 1997, ένας χάκερ με το όνομα “_eci” προκαλεί ανησυχία στη Microsoft, απειλώντας την ασφάλεια των λειτουργικών συστημάτων Windows 95 και Windows NT.

το 2003, μεγάλη νίκη για την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Ελλάδος, η οποία κερδίζει με 1-0 την ομάδα της Ισπανίας, μέσα στην Ισπανία, στα πλαίσια των προκριματικών αγώνων για το Παν ποδοσφαίρου.

το 2003, πεθαίνει, από υπερβολική χρήση ναρκωτικών, ο ηθοποιός Τρέβορ κόραντ, που έγινε γνωστός από την ταινία “Mortal Combat”.

το 2015, πεθαίνει ο διάσημος Βρετανός ηθοποιός, Christopher Lee. Συνήθως ενσαρκώνοντας ρόλο κακών ο Lee έχει παίξει σε μεγάλες παραγωγές του Χόλιγουντ, με γνωστότερους ρόλους του αυτόν του Σάρουμαν στην τριλογία του “Άρχοντα Των Δαχτυλιδιών” και το “Χόμπιτ”, όπως και αυτόν του Δράκουλα.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση