Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ » Διεθνής διαγωνισμός για την αφαλάτωση του νερού στην Αλόννησο
Διεθνής διαγωνισμός για την αφαλάτωση του νερού στην Αλόννησο

Διεθνής διαγωνισμός για την αφαλάτωση του νερού στην Αλόννησο

Διεθνής μειοδοτικός διαγωνισμός θα προκηρυχθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου για την ανάδειξη αναδόχου του υ αφαλάτωσης του νερού της Αλοννήσου, αφού η σύμβαση με τον υπάρχοντα λήγει τον Οκτώβριο του 2017 και στόχος της δημοτικής αρχής να διπλασιαστεί η ποσότητα του αφαλατωμένου νερού για να καλύψει τις ανάγκες όλου του πληθυσμού του νησιού και να μειωθεί το κόστος του τιμολογίου ς.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης στην ΕΡΤ , στις προϋποθέσεις που θα τεθούν θα είναι η παροχή 1200 κυβικών το 24ωρο, έναντι 600 τώρα ενώ η σύμβαση θα έχει διάρκεια πέντε χρόνων. “Ευελπιστούμε να έχουμε μείωση 50% στην τιμολόγηση του νερού. Εκτιμώ ότι θα υπάρξουν πολλοί ενδιαφερόμενοι και θα αναδειχθεί ανάδοχος με καλή τιμή” επισήμανε ο κ. Βαφίνης. Εκτίμησε ότι πλέον ο δήμος έχει την τεχνογνωσία για να στήσει ένα διαγωνισμού διεθνούς επιπέδου στο συγκεκριμένο αντικείμενο και όλα θα κυλήσουν ομαλά, όσο και αν η διαδικασία είναι χρονοβόρα.

Να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα ο δήμος ζει το αφαλατωμένο έναντι 1,94 ευρώ το κυβικό χωρίς και το χρεώνει κλιμακωτά, αν με την κατανάλωση, από 2,20 ευρώ το κυβικό έως και 3 ευρώ στις μεγάλες καταναλώσεις.

“Θα θέλαμε να το ζουμε περίπου στο ένα ευρώ και να μπορούμε να το πουλάμε από 1,30 ευρώ το κυβικό για να συμφέρει στους πολίτες, χωρίς όμως να μειώσουμε στο ελάχιστο τις απ μας για καλής ποιότητας ” διευκρίνισε ο δήμαρχος του νησιού.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση