Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Υλοποίηση 200 προγραμμάτων σε Γυμνάσια και Λύκεια της Μαγνησίας
Υλοποίηση 200 προγραμμάτων σε Γυμνάσια και Λύκεια της Μαγνησίας

Υλοποίηση 200 προγραμμάτων σε Γυμνάσια και Λύκεια της Μαγνησίας

Σε διαδικασία υλοποίησης είναι 200 προγράμματα που αφορούν τον πολιτισμό, την αγωγή ς, και το στα Γυμνάσια και τα Λύκεια του νομού, καθώς από την αρχή της εβδομάδας άρχισαν 175, ενώ το υπουργείο πρόκειται να εγκρίνει άλλα 25 που θα αφορούν τη σταδιοδρομία.

Όπως επισημάνθηκε σε συνέντευξη τύπου στο χώρο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τα σχολεία επέδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για να συμμετέχουν στα προγράμματα, αλλά εξαιτίας της ανασυγκρότησης των δομών παρατηρήθηκε μια καθυστέρηση στην έκδοση της εγκυκλίου του υπουργείου.

Από τα 200 συνολικά προγράμματα, τα 100 αφορούν τον πολιτισμό, 50 είναι περιβαλλοντικά και 15 αγωγής υγείας και στα οποία συμμετέχουν περίπου 600 ές, ενώ αναμένεται η έγκριση από το υπουργείο για την υλοποίηση άλλων 25 προγραμμάτων σταδιοδρομίας.

Η υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ς, Σοφία Κανταράκη, υπογράμμισε ότι τα προγράμματα έχουν ιδιαίτερη σημασία για τα σχολεία και αποτελούν αντίδοτο στην έλλειψη κουλτούρας, ενώ όλα διακρίνονται από πρωτοτυπία και στην εφαρμογή τους.

Επιπλέον τα χαρακτήρισε δημιουργική διαδικασία και στοχαστική αναζήτηση, διότι οι ές δουλεύουν μέσα από βιωματική διαδικασία και μάλιστα εκτός ωραρίου του σχολείου.

Υπενθύμισε ότι πέρυσι είχαν υλοποιηθεί στα σχολεία της ς 230 προγράμματα, ενώ φέτος συμμετέχουν περίπου 600 μαθητές, με μεγάλη συμμετοχή των και είναι χαρακτηριστικό ότι φέτος για πρώτη φορά υλοποιεί πρόγραμμα το Σκοπέλου.

Η Ρηγώ Φασουράκη, προϊσταμένη εκπαιδευτικών θεμάτων της ΔΔΕ αναφέρθηκε και στο ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών που εργάζονται εκτός ωραρίου, όπως και τα Σαββατοκύριακα για να υλοποιήσουν τα προγράμματα.

Τέλος ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Ηλίας Κουτσερής, είπε ότι τα προγράμματα προσφέρουν πλήθος δράσεων και οι ενθαρρύνουν τα παιδιά να συμμετάσχουν, ενώ από την υλοποίηση των προγραμμάτων πέρυσι, δημιουργήθηκε μια σημαντική βάση δεδομένων που αφορούν την Μαγνησία.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Dark Mode

"Αλιεύοντας" την είδηση