Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Υλοποίηση 200 προγραμμάτων σε Γυμνάσια και Λύκεια της Μαγνησίας
Υλοποίηση 200 προγραμμάτων σε Γυμνάσια και Λύκεια της Μαγνησίας

Υλοποίηση 200 προγραμμάτων σε Γυμνάσια και Λύκεια της Μαγνησίας

Σε διαδικασία υλοποίησης είναι 200 προγράμματα που αφορούν τον πολιτισμό, την αγωγή υγείας, και το περιβάλλον στα Γυμνάσια και τα Λύκεια του νομού, καθώς από την αρχή της εβδομάδας άρχισαν 175, ενώ το υπουργείο πρόκειται να εγκρίνει άλλα 25 που θα αφορούν τη σταδιοδρομία.

Όπως επισημάνθηκε σε συνέντευξη τύπου στο χώρο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τα σχολεία επέδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για να συμμετέχουν στα προγράμματα, αλλά εξαιτίας της ανασυγκρότησης των δομών παρατηρήθηκε μια καθυστέρηση στην έκδοση της εγκυκλίου του υπουργείου.

Από τα 200 συνολικά προγράμματα, τα 100 αφορούν τον πολιτισμό, 50 είναι περιβαλλοντικά και 15 αγωγής υγείας και στα οποία συμμετέχουν περίπου 600 μαθητές, ενώ αναμένεται η από το υπουργείο για την υλοποίηση άλλων 25 προγραμμάτων σταδιοδρομίας.

Η υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σοφία Κανταράκη, υπογράμμισε ότι τα προγράμματα έχουν ιδιαίτερη σημασία για τα σχολεία και αποτελούν αντίδοτο στην έλλειψη κουλτούρας, ενώ όλα διακρίνονται από πρωτοτυπία και καινοτομία στην εφαρμογή τους.

Επιπλέον τα χαρακτήρισε δημιουργική διαδικασία και στοχαστική αναζήτηση, διότι οι μαθητές δουλεύουν μέσα από βιωματική διαδικασία και μάλιστα εκτός ωραρίου του σχολείου.

Υπενθύμισε ότι πέρυσι είχαν υλοποιηθεί στα σχολεία της Μαγνησίας 230 προγράμματα, ενώ φέτος συμμετέχουν περίπου 600 μαθητές, με μεγάλη συμμετοχή των ΕΠΑΛ και είναι χαρακτηριστικό ότι φέτος για πρώτη φορά υλοποιεί πρόγραμμα το ΕΠΑΛ Σκοπέλου.

Η Ρηγώ Φασουράκη, προϊσταμένη εκπαιδευτικών θεμάτων της ΔΔΕ αναφέρθηκε και στο ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών που εργάζονται εκτός ωραρίου, όπως και τα Σαββατοκύριακα για να υλοποιήσουν τα προγράμματα.

Τέλος ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Ηλίας Κουτσερής, είπε ότι τα προγράμματα προσφέρουν πλήθος δράσεων και οι ενθαρρύνουν τα παιδιά να συμμετάσχουν, ενώ από την υλοποίηση των προγραμμάτων πέρυσι, δημιουργήθηκε μια σημαντική βάση δεδομένων που αφορούν την Μαγνησία.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διαδικτυακή συνεδρίαση του #ΣΟΠΠ ενόψει χιονιά #ΣΟΠΠ - https://t.co/UEcElOtkJj -

  • Ρύθμιση 72 δόσεων: Πώς θα ενταχθείτε - https://t.co/5wcUuJVdQF -

  • Άμεση Δημοσιοποίηση των επιδημιολογικών στοιχείων από τις Νοσοκομειακές Μονάδες της Θεσσαλίας… - https://t.co/fYDYDx1FvT -

"Αλιεύοντας" την είδηση