Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Βαφτίστηκαν Χριστιανοί Ορθόδοξοι 30 παιδιά ρομά
Βαφτίστηκαν Χριστιανοί Ορθόδοξοι 30 παιδιά ρομά

Βαφτίστηκαν Χριστιανοί Ορθόδοξοι 30 παιδιά ρομά

Tριάντα βαφτίτηκαν Χριστιανοί Ορθόδοξοι σήμερα το απόγευμα στον Ιερό αό Αγ. Ανδρέα Φυτόκου.

Τα 30 περίμεναν να βαπτιστούν, διότι είναι Χριστιανοί και εκκλησιάζονται, ενώ πολλά πηγαίνουν στο . Η πρωτοβουλία ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και τον Μητροπολίτη κ. Ιγνάτιο, που τέλεσε το μυστήριο, ενώ μέλος του οικισμού Αλιβερίου, δήλωσε ότι τα παιδιά δεν βαπτίστηκαν τόσα χρόνια, διότι οι οικογένειες δεν έβρισκαν κουμπάρους, κυρίως λόγω της οικονομικής κρίσης και του ρατσισμού που υπάρχει.

Το μυστήριο τελέστηκε παρουσία των οικογενειών των παιδιών και οι ηλικίες των παιδιών που βαπτίστηκαν κυμαίνεται από μηνών μέχρι και 14 χρονών. Η επιλογή του Αγ. Ανδρέα Φυτόκου, έγινε διότι ο Ιερός αός διαθέτει Βαπτιστήριο, ώστε να γίνει σωστά το μυστήριο.

Όπως ανέφερε ο και Αλμυρού τα τελευταία χρόνια η Εκκλησία έχει αναπτύξει ποιμαντική δραστηριότητα στο Αλιβέρι, περιοχή που κατοικούν οι ρομά, αλλά και όπου αλλού υπάρχουν και «στο πλαίσιοα αυτής της δραστηριότητας, που έχει να κάνει με την ενίσχυση των παιδιών για να παρακολουθούν τα μαθήματά τους στα σχολεία και να ασχολούνται με τον αθλητισμό και τη μουσική, προέκυψε η ανάγκη να τελέσουμε το μυστήριο της Βαπτίσεως για πολλά παιδιά που δεν είχαν βαπτιστεί.

Ο κ. δεσμεύτηκε ότι η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί και ήδη δημιουργήθηκε ένα ουσιαστικά Πνευματικό Κέντρο στα παλιά εκπαιδευτήρια του Αγ. του Νέου και εκεί θα είναι πολυχώρος που θα προσφέρονται υπηρεσίες στις οικογένειες των ρομά και πρόσθεσε ότι θα συνεχίσει το πρωινό, όπως έχει εξασφαλιστεί τα τελευταία χρόνια, στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας, θα συνεχίσει η χορωδία του Σχολείου, που αποτελούν από παιδιά ρομά και μη ρομά που τραγουδούν στις δύο γλώσσες και εμφανίζεται σε διάφορες εκδηλώσεις, ενώ εξέφρασε την ευχή ότι θα υπάρχουν οι προσπάθειες και δραστηριότητες στον αθλητισμό.

Ο Λυσίμαχος Ασημάκης, μέλος του οικισμού ρομά Αλιβερίου δήλωσε ότι η πρωτοβουλία της Εκκλησίας και του Μητροπολίτη Δημητριάδος ήταν σημαντική για τις οικογένειες και τα παιδιά των ρομά, τον ευχαρίστησε και του ευχήθηκε «πάντα άξιος».

Ο κ. Ασημάκης τόνισε ότι πλέον στον οικισμό Αλιβερίου υπάρχουν ακόμη 10 αβάπτιστα παιδιά, αλλά οι οικογένειες δεν μπορούν να βρουν κουμπάρο για να τελέσει το μυστήριο.

Τα παιδιά όλο χαρά που αποτυπώνονταν στα α τους ανέμεναν με ανυπομονησία να βαπτιστούν, ενώ οι μικροί ως συνήθωςς έκλαιγαν και τα μεγαλύτερα σε ηλικία ανέμεναν υπομονετικά φορώντας τους λευκούς χιτώνες τους.

roma1

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση