Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Τσίπρας: Θετικές αποφάσεις για την Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής
Τσίπρας: Θετικές αποφάσεις για την Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής

Τσίπρας: Θετικές αποφάσεις για την Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής

«Ήταν ένα διήμερο με θετικές αποφάσεις για τη χώρα μας. Η Ελλάδα μέσα σε ένα δύσκολο πεδίο και σε αρνητικούς, θα έλεγα, ευρωπαϊκούς συσχετισμούς καταφέρνει, αξιοποιεί ευκαιρίες και πετυχαίνει να υπερασπίζεται τόσο το δίκιο της όσο όμως και ευρύτερες πανανθρώπινες αξίες, όπως αυτή της αλληλεγγύης, της δημοκρατίας και της κοινωνικής συνοχής», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στον απόηχο της Συνόδου Κορυφής που διεξήχθη χθες και σήμερα στις .

«Η χρονιά που φεύγει ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά για την Ευρώπη. Μια χρόνια μεγάλων κρίσεων και αναταράξεων. Σ' αυτές τις δύσκολες συνθήκες, τις δύσκολες και σκληρές , νομίζω βάλαμε και εμείς καθοριστικά το μπόλι μας για τη μεγάλη αναγκαία αλλαγή στην Ευρώπη, αλλαγή κατεύθυνσης. Ελπίζω και εύχομαι αυτό το μπόλι να καρποφορήσει την επόμενη χρονιά, τα επόμενα χρόνια», ανάφερε ακόμη ο και πρόσθεσε:

«Αλλα ιδιαίτερα μετά την προηγούμενη χρονιά που ήταν χρονιά κρίσεων και αναταράξεων να είναι μια χρονιά των μεγάλων ανατροπών σε προοδευτική και κοινωνική κατεύθυνση προκειμένου η Ευρώπη να ξαναβρεί τον προσανατολισμό της και τις ιδρυτικές της αξίες».

Συνάντηση με Μέρκελ

Νωρίτερα, ο είχε με την Αγκελα Μέρκελ, με βασικό αντικείμενο τη των κέντρων φιλοξενίας των μεταναστών και το τι μέλλει γενέσθαι με τη Frontex.

Η Καγκελάριος ενημερώθηκε από τον πρωθυπουργό για την πρόοδο των εργασιών στα κέντρα υποδοχής και προσωρινής παραμονής προσφυγών (relocation camps) που δημιουργούνται στην ηπειρωτική χώρα. Τα κέντρα εκτιμάται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους δύο μήνες.

Σύμφωνα με κυβερνητικές , για τον Frontex έγινε κατανοητό ότι η Ελλάδα επιθυμεί να αξιοποιήσει την «τεχνογνωσία» του οργανισμού και να δεχτεί . Επισημάνθηκε, ωστόσο, ότι  από την που έχει ζητήσει έως σήμερα η Ελλάδα, έχει φτάσει στη χώρα μόνο η μισή. Έγινε σαφές, μάλιστα, ότι το προσωπικό της Frontex εργάζεται με τα ωράρια εργασίας των χωρών απ' όπου προέρχονται.

Πηγή: kathimerini.gr

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση