Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τσίπρας: Θετικές αποφάσεις για την Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής
Τσίπρας: Θετικές αποφάσεις για την Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής

Τσίπρας: Θετικές αποφάσεις για την Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής

«Ήταν ένα διήμερο με θετικές αποφάσεις για τη χώρα μας. Η μέσα σε ένα δύσκολο πεδίο και σε αρνητικούς, θα έλεγα, ευρωπαϊκούς συσχετισμούς καταφέρνει, αξιοποιεί ευκαιρίες και πετυχαίνει να υπερασπίζεται τόσο το δίκιο της όσο όμως και ευρύτερες πανανθρώπινες αξίες, όπως αυτή της αλληλεγγύης, της δημοκρατίας και της κοινωνικής συνοχής», τόνισε ο Αλέξης στον απόηχο της Συνόδου Κορυφής που διεξήχθη χθες και σήμερα στις .

«Η χρονιά που φεύγει ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά για την Ευρώπη. Μια χρόνια μεγάλων κρίσεων και αναταράξεων. Σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες, τις δύσκολες και σκληρές , νομίζω βάλαμε και εμείς καθοριστικά το μπόλι μας για τη μεγάλη αναγκαία αλλαγή στην Ευρώπη, αλλαγή κατεύθυνσης. Ελπίζω και εύχομαι αυτό το μπόλι να καρποφορήσει την επόμενη χρονιά, τα επόμενα χρόνια», ανάφερε ακόμη ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

«Αλλα ιδιαίτερα μετά την προηγούμενη χρονιά που ήταν χρονιά κρίσεων και αναταράξεων να είναι μια χρονιά των μεγάλων ανατροπών σε προοδευτική και κοινωνική κατεύθυνση προκειμένου η Ευρώπη να ξαναβρεί τον προσανατολισμό της και τις ιδρυτικές της αξίες».

Συνάντηση με

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση με την Αγκελα , με βασικό αντικείμενο τη των κέντρων φιλοξενίας των μεταναστών και το τι μέλλει γενέσθαι με τη Frontex.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος ενημερώθηκε από τον πρωθυπουργό για την πρόοδο των εργασιών στα κέντρα υποδοχής και προσωρινής παραμονής προσφυγών (relocation camps) που δημιουργούνται στην ηπειρωτική χώρα. Τα κέντρα εκτιμάται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους δύο μήνες.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, για τον Frontex έγινε κατανοητό ότι η επιθυμεί να αξιοποιήσει την «τεχνογνωσία» του οργανισμού και να δεχτεί βοήθεια. Επισημάνθηκε, ωστόσο, ότι  από την βοήθεια που έχει ζητήσει έως σήμερα η , έχει φτάσει στη χώρα μόνο η μισή. Έγινε σαφές, μάλιστα, ότι το προσωπικό της Frontex εργάζεται με τα ωράρια εργασίας των χωρών απ’ όπου προέρχονται.

Πηγή: kathimerini.gr

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • ΕΟΔ και ΛΕΔ Μαγνησίας και ΕΜΑΚ στις έρευνες για τη 12χρονη στη Βρύναινα  #ΒρύναιναΑλμυρού - https://t.co/3E77injIwG -

  • Ικανοποίηση από την πρώτη συμμετοχή του τμήματος τεχνικής κολύμβησης της Νίκης Βόλου στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα… - https://t.co/tJx2IzmWUK -

  • Έκθεση κεραμικής, ζωγραφικής, υφαντικής του ΚΔΑΠ Προσφυγικών της Κ.Ε.Κ.Π.Α. – Δ.Ι.Ε.Κ. - https://t.co/8fOFlOY4IL… -

"Αλιεύοντας" την είδηση