Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / Τα όστρακα και τα παλιά τσιμπούκια του κόστισαν δύο μήνες φυλάκιση
Τα όστρακα και τα παλιά τσιμπούκια του κόστισαν δύο μήνες φυλάκιση

Τα όστρακα και τα παλιά τσιμπούκια του κόστισαν δύο μήνες φυλάκιση

Τον μπελά του στα καλά καθούμενα βρήκε ένας 65χρονος Βολιώτης, ο οποίος καταδικάστηκε χθες σε ποινή φυλάκισης δύο μηνών με από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο , γιατί κατείχε στο του διάφορα αντικείμενα που είχε βρει στη , τα οποία όμως εμπίπτουν στο νόμο περί αρχαιοτήτων.

Ο κατηγορούμενος δήλωσε στην έδρα ότι κατέχει στο του συλλογή με όστρακα, ενώ τα αντικείμενα που βρήκε η Αστυνομία μετά από «ανώνυμη », ήταν κομμάτια αγγείων, τσιμπούκια κ. ά. που ήταν επικαλυμμένα με όστρακα.

Τα αντικείμενα αυτά δεν είχαν πάνω τους παραστάσεις, ώστε να τα παραδώσει στην Αρχαιολογία.

Ως μάρτυρας κατέθεσε υπάλληλος της Αρχαιολογίας, που είπε ότι τα αντικείμενα εξετάστηκαν και διαπιστώθηκε ότι εμπίπτουν στο νόμο περί αρχαιοτήτων, εκτός από μια παλιά εικόνα, που είναι νεότερο και συγκεκριμένα του 1846.

Σύμφωνα με την ίδια η εμπορική αξία των αντικειμένων που βρέθηκαν δεν ξεπερνά τις 6.670 € μαζί με την εικόνα.

Δεύτερος μάρτυρας ήταν κατέθεσε ότι ο κατηγορούμενος είχε τα ευρήματα στο σπίτι του σε κοινή θέα και περίοπτη θέση ως διακόσμηση και όταν έγινε η δεν βρέθηκε κάτι κρυμμένο, ενώ ερωτηθείς απάντησε ότι η έγινε μετά από ανώνυμη .

Σημειώνεται πως η και η κατάσχεση των αντικειμένων έγινε από την Αστυνομία στις 20 Ιανουαρίου 2017.

Ο κατηγορούμενος, στην απολογία του ανέφερε πως στο σπίτι του διαθέτει συλλογή οστράκων και εξαρτημάτων καραβιών που βρήκε στη κατά καιρούς, ενώ τόνισε ότι γνωρίζει ότι αγγεία που φέρουν παραστάσεις πρέπει να παραδίδονται στην Αρχαιολογία.

Για να αντικείμενα που βρέθηκαν στο σπίτι του είπε ότι ήταν κομμάτια αγγείων επικαλυμμένα με όστρακα και άλλα, όπως και διάφορα άλλα αντικείμενα.

Συμπλήρωσε ότι αυτό που κόστισε περισσότερο στον ίδιο και την οικογένειά του ήταν η κατάσχεση της εικόνας, την οποία κατείχε η σύζυγός του ως οικογενειακό κειμήλιο και που δεν την είχαν σε δύσκολες στιγμές, όταν έφυγε από τη ζωή το παιδί τους, τον περασμένο Αύγουστο, μετά από «μάχη» που έδινε εδώ και 10 χρόνια με βαριά ασθένεια.

Ο έδρας, είπε στον κατηγορούμενο ότι πρέπει να συνεννοηθεί με την αρμόδια υπηρεσία πριν κρατήσει τα αντικείμενα στο σπίτι του και πρότεινε την ενοχή του, με το Δικαστήριο τελικά να τον καταδικάζει σε ποινή φυλάκισης δύο μηνών, με , καθώς έχει λευκό ποινικό μητρώο, ενώ του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στην ασφαλτόστρωση του δρόμου #Λεφόκαστρο-#Κάλαμος προχωρά η δημοτική αρχή Νοτίου Πηλίου - https://t.co/Zgq7IMq72A… -

  • Αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου δικτύου ύδρευσης στην Τ.Κ. Ξυνόβρυσης #ΤΚΞυνόβρυσης - https://t.co/SCP4MNIFLT -

  • Ποσό 106 εκ. ευρώ από τους #ΚΑΠ στους Δήμους της Μαγνησίας #ΚΑΠ - https://t.co/Z0nlDVcftk -

"Αλιεύοντας" την είδηση