Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΒΟΛΟΣ / ΠΗΛΙΟ / Στην έκθεση τουρισμού του Βελγίου ο προορισμός Volos Pelion
Στην έκθεση τουρισμού του Βελγίου ο προορισμός Volos Pelion

Στην έκθεση τουρισμού του Βελγίου ο προορισμός Volos Pelion

 

 

Με την έκθεση Salon De Vacances στις Βρυξέλλες, ξεκίνησε η συμμετοχή του προορισμού Volos Pelion στις εκθέσεις τουρισμού του 2018.

Το Βέλγιο είναι στους στόχους της περιοχής καθώς η απευθείας αεροπορική σύνδεση των Βρυξελλών με το αεροδρόμιο Αγχιάλου διευκολύνουν σημαντικά την προσβασιμότητα και καθιστούν τον προορισμό προσβάσιμο και ελκυστικό στη Βέλγικη αγορά που είναι αρκετά υποσχόμενη καθώς η Ελλάδα κατέχει τη δεύτερη θέση προτίμησης ως προορισμός θερινών διακοπών.

Όπως επισημαίνεται από τον  ΕΟΤ, ρεκόρ δεκαετίας καταγράφηκε το 2017 στις αφίξεις Βέλγων τουριστών στην Ελλάδα που ξεπέρασαν τις 509.000 για πρώτη φορά, σημειώνοντας άνοδο 12%, ενώ στο πλαίσιο των επαφών της υπουργού Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά, στην έκθεση με παράγοντες της βελγικής τουριστικής αγοράς έγινε γνωστό ότι οι προκρατήσεις για το 2018 κινούνται εξίσου ανοδικά και αναμένεται εκ νέου μεγάλη αύξηση.

Η συμμετοχή του προορισμού στην έκθεση πραγματοποιήθηκε στο Ελληνικό περίπτερο που οργάνωσε ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού μαζί με άλλους  12 συνολικά συνεκθέτες μεταξύ των οποίων οι Περιφέρειες Ν. Αιγαίου, Κρήτης, Πελοποννήσου , ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής και ξενοδοχειακές και ακτοπλοϊκές επιχειρήσεις. Την συμμετοχή του VolosPelion οργάνωσε ο Δήμος Βόλου ενώ φιλοξενήθηκε  το σύνολο του προορισμού με την συμμετοχή των Δήμων Νοτίου Πηλίου, Ζαγοράς Μουρεσίου και ξενοδόχων.

Το κοινό του Βελγίου ήταν ιδιαίτερα θετικό και ενημερώθηκε περεταίρω για τις δυνατότητες της περιοχής καθώς και για τις απευθείας πτήσεις του Ομίλου από το Βέλγιο που θα πραγματοποιούνται δύο φορές την εβδομάδα από τον Απρίλιο έως και τον Οκτώβριο.

Στην έκθεση παραβρέθηκαν από τον Δήμο Βόλου ο αντιδήμαρχος Απόστολος Ζαρκάδας Βεργής και από τον Δήμο Νοτίου Πηλίου ο πρόεδρος Επιτροπής Τουρισμού Δημήτρης Παντελής, ενώ το stand επισκέφτηκαν η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά με το γενικό γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Γ. Τζιάλλα, και την προϊσταμένη ΕΟΤ Κάτω Χωρών Ελένη Σκαρβέλη.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διαδικτυακή συνεδρίαση του #ΣΟΠΠ ενόψει χιονιά #ΣΟΠΠ - https://t.co/UEcElOtkJj -

  • Ρύθμιση 72 δόσεων: Πώς θα ενταχθείτε - https://t.co/5wcUuJVdQF -

  • Άμεση Δημοσιοποίηση των επιδημιολογικών στοιχείων από τις Νοσοκομειακές Μονάδες της Θεσσαλίας… - https://t.co/fYDYDx1FvT -

"Αλιεύοντας" την είδηση