Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Σπάρταθλον 2023: Νικητής ο Φώτης Ζησιμόπουλος
Σπάρταθλον 2023: Νικητής ο Φώτης Ζησιμόπουλος

Σπάρταθλον 2023: Νικητής ο Φώτης Ζησιμόπουλος

 Έσπασε το ιστορικό ρεκόρ του ιάννη Κούρου

Ο Φώτης Ζησιμόπουλος είναι ο νικητής του 41ου Σπάρταθλον και με χρόνο 19:55:02 σημείωσε την καλύτερη επίδοση στην ιστορία της διοργάνωσης, ενώ ταυτόχρονα με την τρίτη συνεχή νίκη του κατάφερε να καταρρίψει το των 20 ωρών.

Το ιστορικό ρεκόρ κατείχε ο υπερμαραθωνοδρόμος ιάννης Κούρος από το 1984, με χρόνο 20:25:00.

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής οι χρόνοι περασμάτων του Αγρινιώτη δρομέα ήταν εξαιρετικοί. Σε όλα τα χωριά που διέσχισε, οι κάτοικοι τον ανέμεναν προκειμένου να ενθαρρύνουν την υπερπροσπάθεια που κατέβαλε.

Ο αγώνας ξεκίνησε στις 07:00πμ του Σαββάτου (30/9) από την Διονυσίου Αεροπαγίτου με φόντο την , όπου πήραν εκκίνηση 380 δρομείς από 50 χώρες του κόσμου. Από νωρίς προβάδισμα πήρε ο Βραζιλιάνος Τζαντόσα, ο οποίος κατάφερε να αποσπαστεί από το κυρίως γκρουπ.

Μετά την κάλυψη απόστασης ίση με αυτή του Μαραθωνίου, ο Ζησιμόπουλος ανέβασε ρυθμό καταφέρνοντας να καλύψει τη διαφορά από τον προπορευόμενο αθλητή και να περάσει εκείνος πρώτος.

Ο Ζησιμόπουλος έφτασε στα μισά του αγώνα σε χρόνο 9 ώρες και 15 λεπτά, και πέρασε τα 145χλμ σε 11ώρες και 20 λεπτά, καταρρίπτοντας έτσι το ατομικό του ρεκόρ στο Σπάρταθλον κατά μία , με συνέπεια την της διαφοράς από τον Νορβηγό Χόλβικ.

Στην πόλη της ς η δημοτική αρχή είχε προετοιμαστεί καταλλήλως και ανέμενε τον Φώτη Ζησιμόπουλο στο άγαλμα του βασιλιά των Σπαρτιατών Λεωνίδα, με επικεφαλής τον δήμαρχο Πέτρο Δούκα και τον πρόεδρο του Σπάρταθλον, Κωστή Παπαδημητρίου.

Ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα (και) του δήμου ς, ο οποίος τιμά τους 3 πρώτους νικητές στις κατηγορίες Ανδρών – Γυναικών, με μια ιδιαίτερη τελετή η οποία θα λάβει χ την Κυριακή το βράδυ (21:00) και καλεσμένοι είναι, εκτός από αθλητές, όλοι οι πολίτες της λακωνικής πρωτεύουσας.

Δεύτερος τερμάτισε ο Νορβηγός Σίμεν Χόλβικ με διαφορά 2 ωρών και 17 λεπτών από τον Ζησιμόπουλο, ενώ τρίτη ήταν η Αμερικανίδα Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Ζακλίν Καμίλ Χέρον, 2 ώρες και 35 λεπτά από τον πρώτο. Οι τερματισμοί συνεχίζονται και ολοκληρώνονται στις 19:00 το απόγευμα της Κυριακής, όταν και συμπληρώνεται το χρονικό όριο των 36 ωρών.

To Σπάρταθλον τελεί υπό την αιγίδα των δήμων Σπάρτης και Αθηναίων, και των υπουργείων Εθνικής ς και Τουρισμού, έχει δε την εποπτεία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Υπεραποστάσεων I.A.U.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση