Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Πρόεδρος Δ.Ε. ΤΕΕ: Κενό νόμου για δασικούς χάρτες και κτηματολόγιο
Πρόεδρος Δ.Ε. ΤΕΕ: Κενό νόμου για δασικούς χάρτες και  κτηματολόγιο

Πρόεδρος Δ.Ε. ΤΕΕ: Κενό νόμου για δασικούς χάρτες και κτηματολόγιο

Οι  ενστάσεις στους δασικούς χάρτες σε συνδυασμό με το Κτηματολόγιο θα εξεταστούν   σήμερα από τη  Διοικούσα Επιτροπή του ς σε   με τον Δικηγορικό Σύλλογο και το Δασαρχείο.

Η  πρόεδρος της Δ.Ε.  του ς, άνσυ Καπούλα μιλώντας στην , είπε ότι μέχρι στιγμής έχει γίνει μερική κύρωση των δασικών χαρτών διότι υπάρχουν χιλιάδες ενστάσεις και πρόσθεσε: «Σήμερα θα συζητήσουμε από κοινού με τον δικηγορικό σύλλογο και το δασαρχείο για τη σύσταση των επιτροπών που θα τις εξετάσουν καθώς υπάρχεις σωρεία θεμάτων, με νομικά αντικρουόμενες καταστάσεις αλλά και σε άλλες περιπτώσεις υπάρχει κενό νόμου».

Αυτό που θα προταθεί είναι να καταγραφούν όλες αυτές οι περιπτώσεις μέσω των ιδιοκτητών που έχουν υποβάλλει ενστάσειες και έχουν απευθυνθεί σε μηχανικούς και να εξεταστεί αν επιλύονται μέσω κάποιου νόμου ή θα απαιτηθεί κάποια νομοθετική ρύθμιση. “Στη Μαγνησία έχουμε πολλά θέματα που χρήζουν νομοτεχνικής επίλυσης και σε κάποια απαιτείται νομοθετική ρύθμιση καθώς υπάρχει κενό νόμου” εξήγησε η κα. Καπούλα.

Μία από τις περιπτώσεις που ανέφερε ως παράδειγμα είναι: “Εάν κάποιος έχει οικοδομική άδεια για ένα κτίριο σε δικό του ακίνητο και ο δασικός δεν το έχει αναγνωρίσει, και το περνά σαν δασικό, ο ιδιοκτήτης κάνει και λόγω της οικοδομικής άδειας θα δικαιωθεί. Κι αυτό γιατή η οικοδομική άδεια αποτελεί ισχυρή διοικητική πράξη. «Δεν έχει όμως εξεταστεί η περίπτωση του τι θα γίνει αν το κτίριο δεν έχει οικοδομική άδεια και ο ιδιοκτήτης του το έχει κάνει υπαγωγή στο νόμο περί αυθαιρέτων και πολλά άλλα” .

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Dark Mode

"Αλιεύοντας" την είδηση