Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Πρόεδρος Δ.Ε. ΤΕΕ: Κενό νόμου για δασικούς χάρτες και κτηματολόγιο
Πρόεδρος Δ.Ε. ΤΕΕ: Κενό νόμου για δασικούς χάρτες και  κτηματολόγιο

Πρόεδρος Δ.Ε. ΤΕΕ: Κενό νόμου για δασικούς χάρτες και κτηματολόγιο

Οι  στους δασικούς χάρτες σε συνδυασμό με το Κτηματολόγιο θα εξεταστούν   σήμερα από τη  Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ Μαγνησίας σε   συνεδρίαση με τον Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου και το Δασαρχείο.

Η  πρόεδρος της Δ.Ε.  του ΤΕΕ Μαγνησίας, Νάνσυ Καπούλα μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου, είπε ότι μέχρι στιγμής έχει γίνει μερική κύρωση των δασικών χαρτών διότι υπάρχουν χιλιάδες ενστάσεις και πρόσθεσε: «Σήμερα θα συζητήσουμε από κοινού με τον δικηγορικό σύλλογο και το δασαρχείο για τη σύσταση των επιτροπών που θα τις εξετάσουν καθώς υπάρχεις σωρεία θεμάτων, με νομικά αντικρουόμενες καταστάσεις αλλά και σε άλλες περιπτώσεις υπάρχει κενό νόμου».

Αυτό που θα προταθεί είναι να καταγραφούν όλες αυτές οι περιπτώσεις μέσω των ιδιοκτητών που έχουν υποβάλλει ενστάσειες και έχουν απευθυνθεί σε μηχανικούς και να εξεταστεί αν επιλύονται μέσω κάποιου νόμου ή θα απαιτηθεί κάποια νομοθετική ρύθμιση. “Στη έχουμε πολλά θέματα που χρήζουν νομοτεχνικής επίλυσης και σε κάποια απαιτείται νομοθετική ρύθμιση καθώς υπάρχει κενό νόμου” εξήγησε η κα. Καπούλα.

Μία από τις περιπτώσεις που ανέφερε ως παράδειγμα είναι: “Εάν κάποιος έχει οικοδομική άδεια για ένα κτίριο σε δικό του ακίνητο και ο δασικός χάρτης δεν το έχει αναγνωρίσει, και το περνά σαν δασικό, ο ιδιοκτήτης κάνει ένσταση και λόγω της οικοδομικής άδειας θα δικαιωθεί. Κι αυτό γιατή η οικοδομική άδεια αποτελεί ισχυρή διοικητική πράξη. «Δεν έχει όμως εξεταστεί η περίπτωση του τι θα γίνει αν το κτίριο δεν έχει οικοδομική άδεια και ο ιδιοκτήτης του το έχει κάνει υπαγωγή στο νόμο περί αυθαιρέτων και πολλά άλλα” .

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #Καστελόριζο: Η Ελλάδα που αντιστέκεται… #Καστελόριζο - https://t.co/TuaQBjQmv3 -

  • Διαδικτυακή ημερίδα «Βιολογικές προσεγγίσεις μολυσματικών ασθενειών» #μολυσματικέςασθένειες - https://t.co/usTfIPB5UQ -

  • Σύλληψη 17χρονου στη Ν. Ιωνία με κάνναβη #ακατέργαστηκάνναβη - https://t.co/iKuNbshtIE -

"Αλιεύοντας" την είδηση