Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Περιφορά επιταφίων στο κέντρο του Βόλου με κατάληξη στην παραλία
Περιφορά επιταφίων στο κέντρο του Βόλου με κατάληξη στην παραλία

Περιφορά επιταφίων στο κέντρο του Βόλου με κατάληξη στην παραλία

Περιφορά των επιταφίων  των ναών Αγίου Νικολάου, Αναλήψεως, Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης και Μεταμορφώσεως Βόλου, με προορισμό την  παραλία της πόλης, πραγματοποιήθηκε απόψε στις 9.30 μ.μ.

Νωρίτερα, στις 7.30 μ.μ. ο επίσκοπος   χοροστάτησε στην Ακολουθία του Επιταφίου στον Μητροπολιτικό ναό Αγίου Νικολάου Βόλου. Τα εγκώμια έψαλε  Βυζαντινός χορός, υπό τη δ/νση του πρωτοψάλτου της Μητροπόλεως Ευσταθίου Γραμμένου.

Στις 9.30 μ.μ. ξεκίνησε  η έξοδος και η λιτάνευση του Επιταφίου προς την παραλία του Βόλο υ.

Την πομπή του  επιταφίου του Μητροπολιτικού ναού ακολούθησαν -μεταξύ άλλων- ,  κρατώντας αναμμένες λαμπάδες,  η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Χρ. Τριαντόπουλος, ο  περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός,  η αντιπεριφερειάρχης Π Δωροθέα , o ς Μαγνησίας Κ. Μαραβέγιας κ.ά.

Της  πομπής προπορεύονταν τα Εξαπτέρυγα και ο Σταυρός, πιο πίσω ο Επιτάφιος και οι ιερείς, υπό τους ήχους των πένθιμων εμβατηρίων από τη Φιλαρμονική του Δήμου Βόλου και οι πιστοί ένωσαν  τις φωνές τους,  υμνώντας την κορύφωση του Θείου Δράματος των Παθών του Χριστού.

Επί της εξέδρας ο μητροπολίτης μίλησε  επικαίρως.

Η Ακολουθία της Αποκαθηλώσεως

Την Μεγάλη Παρασκευή, στις 8.30 π.μ. στους ναούς εψάλησαν  οι Μεγάλες και Βασιλικές Ώρες και στις 10.30 ο Μέγας Εσπερινός της Αποκαθηλώσεως.

Στον λόφο της ς ς

Η Τελετή της Αποκαθηλώσεως πραγματοποιήθηκε  και φέτος, κατά την παράδοση, στον λόφο της ς ς, στις 3.00 μ.μ., από τον μητροπολίτη Ιγνάτιο, τον οποίο  πλαισίωσαν  ο κλήρος της επαρχίας Αλμυρού.

Στον λόφο της Παναγίας Γορίτσας

Η ίδια Τελετή της Αποκαθηλώσεως και ο Επιτάφιος Θρήνος, τελέστηκε στις 3.00 μ.μ. και στον λόφο της Παναγίας Γορίτσας.

Η Έξοδος του Επιταφίου και η Λιτάνευση εντός του Κοιμητηρίου στις 1.30 μ.μ., έγινε προεξάρχοντος του μητροπολίτου .

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση