Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Γ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Παράταση σχολικής χρονιάς, κανονικά οι Πανελλαδικές
Παράταση σχολικής χρονιάς, κανονικά οι Πανελλαδικές

Παράταση σχολικής χρονιάς, κανονικά οι Πανελλαδικές

Στα μέσα Ιουνίου θα ξεκινήσουν φέτος οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για την εισαγωγή στα ΑΕΙ. Αυτό ανέφερε χθες η Παιδείας Νίκη , προσθέτοντας ότι θα υπάρξει του σχολικού έτους έως τα τέλη Ιουνίου. Επίσης, εξετάζεται η έναρξη του επόμενου σχολικού έτους μία εβδομάδα νωρίτερα από τη συνήθη 11η Σεπτεμβρίου, όπως και πέρυσι.

Ειδικότερα, η κ. τόνισε (Θέμα 104,6) ότι οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα γίνουν τον Ιούνιο όπως πέρυσι (το 2020 ξεκίνησαν στις 15/6). Βέβαια, η επιστροφή των στα θα κριθεί από την πορεία της πανδημίας. Εκτιμάται πως αύριο η επιτροπή εμπειρογνωμόνων του υπ. Υγείας θα δώσει ένα στίγμα. «Είναι απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης να ανοίξουν τα σχολεία, με ειδική μέριμνα για τα γυμνάσια και τα λύκεια», ανέφερε η Παιδείας, με τις πληροφορίες να λένε πως εξετάζεται το άνοιγμά τους στις αρχές Απριλίου, χωρίς να αποκλείεται η τμηματική –ανά βαθμίδα– επιστροφή των .

Ως προς τις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις των της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, το υπ. Παιδείας επιθυμεί να πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της επιστροφής των στην κανονικότητα. Ωστόσο, εδώ και καιρό είναι ισχυρό το σενάριο να μη γίνουν, ώστε να εξοικονομηθούν ημέρες διδασκαλίας για επαναλήψεις της σχολικής ύλης.

Όσο καθυστερεί η επιστροφή στη διά ζώσης λειτουργία, τόσο ενισχύεται η προοπτική τής μη πραγματοποίησης ενδοσχολικών εξετάσεων.

Την ίδια στιγμή, χθες ανακοινώθηκε η έναρξη του προγράμματος 112 εκατ. για την τεχνολογικού εξοπλισμού για μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές μέσω συστήματος επιταγών (voucher). Δικαιούχοι θα είναι οι οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 , οι οποίες θα λάβουν επιταγή 200 για κάθε εξαρτώμενο τέκνο ηλικίας από 4 έως 24 ετών, το οποίο φοιτά σε εκπαιδευτική δομή στην Ελλάδα. Η πλατφόρμα θα ανοίξει για την κατάθεση αιτήσεων σε δύο φάσεις. Στην πρώτη θα μπορούν να καταθέσουν αίτηση οικογένειες οι οποίες έλαβαν το του ΟΠΕΚΑ στην πρώτη εισοδηματική κατηγορία το έτος 2020. Στη δεύτερη φάση, η πλατφόρμα θα ανοίξει και για τους υπόλοιπους δικαιούχους που πληρούν τα εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια του προγράμματος.
Πρακτικές ασκήσεις

Για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, με δεδομένο ότι και το εαρινό εξάμηνο θα γίνει εξ αποστάσεως, η κ. Κεραμέως υπογράμμισε ότι μελετώνται προσαρμογές για τις πρακτικές ασκήσεις. Φοιτητές από σχολές της Αθήνας έχουν προγραμματίσει αύριο στις 12.00 παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο, «προκειμένου να πραγματοποιήσουμε την πρακτική άσκηση και τα εργαστήρια διά ζώσης με όλα τα μέτρα προστασίας», όπως λένε σε κείμενο. Τέλος, φοιτητές (π.χ. χημικοί μηχανικοί ) ζητούν να ληφθεί μέριμνα ώστε να πάρουν για να μετακινούνται προς τη σχολή τους για την εκπόνηση της πρακτικής άσκησης ή της διπλωματικής τους.
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Καπνοί σε φρεάτιο στο κέντρο του Βόλου - https://t.co/MDxL5f0olr -

  • Διανομή προϊόντων ΤΕΒΑ από τον Δήμο Ρήγα Φεραίου - https://t.co/Bm7RW3zQdB -

  • Μελέτη αποκατάστασης του τοξωτού γεφυριού Τσαγκαράδας - https://t.co/ogvBKXktq5 -

"Αλιεύοντας" την είδηση