Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ν. Δένδιας: Πυλώνας σταθερότητας η Ελλάδα κόντρα στον αναθεωρητισμό της Τουρκίας
Ν. Δένδιας: Πυλώνας σταθερότητας η Ελλάδα κόντρα στον αναθεωρητισμό της Τουρκίας

Ν. Δένδιας: Πυλώνας σταθερότητας η Ελλάδα κόντρα στον αναθεωρητισμό της Τουρκίας

Πλήθος κόσμου πρβρέθηκε στην κοπής της Πρωτοχρονιάτικης  πίττας  της ΔΕΕΠ ς στην κατάμεστη αίθουσα της Εξωραϊστικής, παρουσία  του  υπουργού Εξωτερικών ίκου Δένδια.

Ο κ. Δένδιας έτυχε θερμής υποδοχής και εμφανώς ικανοποιημένος είπε: «Δεν αισθάνομαι ότι βγάζω λόγο, αλλά ότι είμαι σπίτι μου και μιλάω με την οικογένειά μου. Εύχομαι να είναι μια γούρικη χρονιά».

Για τις επερχόμενες , ζήτησε συσπείρωση και επισήμανε: «Κανείς δεν πιστεύει στις κερδισμένες από την αρχή . Τον τελευταίο λόγο τον έχει ο λαός. Έχουμε να πούμε έντιμα και περήφανα την ιστορία μας και να διευρύνουμε τη δημοσκοπική διαφορά, υπενθυμίζοντας στο λαό, ότι εμείς είμαστε το πραγματικό λαϊκό κόμμα. Σταθήκαμε δίπλα στον αγρότη, στα μικρά και μεσαία νοικοκυριά και δεν αφήνουμε καμία αριστερά να θεωρεί ότι έχει το μονοπώλιο».

Αναφερόμενος  στα τελευταία 3,5 χρόνια θητείας του στο  Υπουργείο Εξωτερικών, ο κ. Δένδιας-μεταξύ άλλων- ανέφερε: «Με την Τουρκία είχαμε πολλές κρίσεις. Αυτή είναι μια διαρκείας. Χρειάστηκε να αντιμετωπίσουμε έναν υπερχειλίζοντα αναθεωρητισμό. Απαντήσαμε με ψυχραιμία. Δεν μπήκαμε σε διαγωνισμό ύβρεων και απειλών. Για εμάς, το ιερό ευαγγέλιο της εξωτερικής πολιτικής είναι το διεθνές δίκαιο».

Επίσης μίλησε για την αμυντική θωράκιση της χώρας και τον ρόλο σταθερότητας που παίζει  στην περιοχή.

Ο Υπουργός Εξωτερικών δέχθηκε το παρατεταμένο χειροκρότημα των παρευρισκομένων .

Πριν τον Υπουργό χαιρετισμούς απηύθυναν ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ ς ικ. Αθανασάκης και οι Υπουργοί Ζέττα Μακρή και Χρ. Τριαντόπουλος κ.ά.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση