Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ιεράρχηση στοιχείων για τον φάκελο διεκδίκησης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Βόλου
Ιεράρχηση  στοιχείων  για τον φάκελο διεκδίκησης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Βόλου

Ιεράρχηση στοιχείων για τον φάκελο διεκδίκησης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Βόλου

με τους δημάρχους Νοτίου Πηλίου και Ζαγοράς-Μουρεσίου, καθώς και με την ειδική σύμβουλο πολιτισμού Αλμυρού Μαρία Σταυραντώνη και τον εκπρόσωπο της Σκιάθου Γιώργο Κωνσταντόπουλο είχαν σήμερα τα μέλη της Επιτροπής Διεκδίκησης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας του Βόλου και η αρμόδια αντιδήμαρχος Γεωργία Μποντού-Τοκαλή.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε συζήτηση για την ιεράρχηση των στοιχείων που θα περιληφθούν στον φάκελο.

Ο δήμαρχος Ζαγοράς Μουρεσίου τόνισε ότι η της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας πρέπει να έχει συγκεκριμένο στόχο και πρόσθεσε ότι στον φάκελο πρέπει να ενσωματωθεί -πέρα από τα ιστορικά στοιχεία- και η σύγχρονή δημιουργία, δηλαδή να αξιοποιηθούν οι σύγχρονοι δημιουργοί και οι εν ενεργεία φορείς.

Ο κ. Κουτσάφτης πρότεινε να περιληφθούν στον φάκελο διεκδίκησης υποδομές όπως η Βιβλιοθήκη της Ζαγοράς , το Ξουριχτίου, το Φεστιβάλ Μουσικής που γίνεται στο Δήμο κ.ά. και να αξιοποιηθούν οι απόδημοι, ενώ πρόσθεσε ότι θα ενεργοποιηθεί το πλούσιο εθελοντικό δυναμικό της περιοχής.

Ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου έκανε λόγο για μια προσπάθεια που αγγίζει όλους τους Μαγνησιώτες ώστε να προβληθεί στον φάκελο μια ενότητα του Νομού, με την κάθε περιοχή να έχει τα δικά της ξεχωριστά χαρακτηριστικά.

«Πρέπει ο φάκελος διεκδίκησης να μην είναι κονσέρβα, αλλά να διαθέτει το χρώμα της κάθε περιοχής της Μαγνησίας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φορτούνας και πρότεινε στον φάκελο να περιληφθούν περιοχές και όπως: η Βιβλιοθήκη των Μηλεών, το Μουσείο Νικόλα στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας, το Μουσείο Φάμπα στον Λαύκο, το Ναυτικό Λαογραφικό Μουσείο, τα Πυργόσπιτα, ο Θρόνος του Ναπολέοντα Τρικερίου, οι Εκκλησίες, καθώς και η Τρικεριώτικη φορεσιά που παραμένει ένα ζωντανό κομμάτι της ιστορίας της περιοχής.

IMG_20151029_115252IMG_20151029_115302

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση