Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Η “Πρωτοβουλία αναρχικών”ανέλαβε την ευθύνη για τις φθορές στο INFO CENTER Βόλου
Η “Πρωτοβουλία αναρχικών”ανέλαβε την ευθύνη για τις φθορές στο INFO CENTER Βόλου

Η “Πρωτοβουλία αναρχικών”ανέλαβε την ευθύνη για τις φθορές στο INFO CENTER Βόλου

Την ευθύνη για τις φθορές στο Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης στο Βόλο, τα ξημερώματα της Παρασκευής ανέλαβε η “Πρωτοβουλία αναρχικών” , σύμφωνα με ανάρτηση σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου με τίτλο: “Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΟΛΥΝΣΗΣ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΑΝΑΤΡΕΠΕΤΑΙ”.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται: “Τα ξημερώματα 18/05 επιτεθήκαμε με βαριοπούλες και μπογιές στο κτήριο Τουριστικής πληροφόρησης του δήμου Βόλου. Προχωρήσαμε στην ενέργεια αυτή, ως ελάχιστη μορφή αντιβίας απέναντι στην βία του καρκίνου που μας ασκείται, ενόψει της τουριστικής σεζόν, θέλοντας να παρομοιάσουμε τις σπασμένες τζαμαρίες της βιτρίνας της πόλης με την πραγματική κατάσταση που βιώνουν όλοι οι κάτοικοί της.

Έτσι με βαθιά συναισθήματα αβρότητας, αυτοσεβασμού και φροντίδας για τους χιλιάδες των τουριστών που αναμένονται, θελήσαμε μέσω της συμβολικής μας ενέργειας να τους ενημερώσουμε με τον τρόπο μας για τον τόπο που επέλεξαν να επισκεφτούν.

Η κυρίαρχη εικόνα που προωθείται προς τα έξω είναι η εξής: Λαμπάκια, ημιτελή έργα, τσιπουράδικα, κιτς φιέστιες γκλαμουριάς, άρτος και θεάματα.

Η πραγματική εικόνα όμως: Τσιμέντο, ανεργία, εργατικές δολοφονίες, αστυνομική καταστολή, φτώχια και καρκίνος.

Με αφορμή και τα τελευταία γεγονότα περί καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ, ο καθένας και η καθεμία μπορεί να επιλέξει ποια εικόνα είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα που βιώνει.

Ο καθένας και η καθεμία μπορεί να καταλάβει ποιοι είναι οι υπέυθυνοι-διαχειριστές της άθλιας κατάστασης της πόλης.

Αυτό που δεν γίνεται εύκολα αντιληπτό, είναι ότι οι επιδιώξεις κάποιων τσιμεντοβιομηχάνων και δημάρχων είναι κομμάτι ενός ολόκληρου σχεδιασμού ενός συστήματος, αποτελέσματα του οποίου είναι: Ο καρκίνος, ο θάνατος, η εξαθλίωση ολόκληρων κοινωνιών, η εκμετάλλευση και καταστροφή της γης, του νερού, του αέρα κ.λπ.

Φυσικά μιλάμε για ένα οικονομικό-πολιτικό σύστημα που βασίζεται στην βιομηχανική και την τεχνολογία μέσα σε ένα πλαίσιο υπερκατανάλωσης, κερδοφορίας και ανταγωνισμού. Αυτό το πλαίσιο είναι που κάποιοι προσπαθούν με το ζόρι και από τα πάνω να επιβάλλουν και να προβάλουν πως αποτελεί συμφέρον για την κοινωνία και το περιβάλλον. Ξέρουμε πολύ καλά ότι στην ουσία αυτό που τους ενδιαφέρει είναι μόνο η τσέπη τους, αδιαφορώντας για τις όποιες συνέπειες.

Δεν θα μιλήσουμε εδώ για το παραμύθι της λεγόμενης πράσινης ανάπτυξης με τις εκατοντάδες σχεδιαζόμενες ξεσκισμένες από κορυφές. Δεν θα πούμε για τις δήθεν εναλλακτικές μορφές ενέργειας και καυσίμων. Γνωρίζουμε ότι οποιαδήποτε εναλλακτική πρόταση εντός καπιταλιστικού πλαισίου, απλώς εξωραϊζει και μεταθέτει χωροχρονικά για λίγο το πρόβλημα, ενώ αποτελεί ταυτόχρονα μια κερδοφόρα επένδυση των μεγάλων -κολοσσών-εταιριών.

Έτσι και εδώ στην πόλη μας, η καύση RDF-SRF από την LaFarge, ντυμένη με έναν εναλλακτικό μανδύα από Μ.Μ.Ε, υπουργούς και μαφιοζο-δημάρχους προωθείται ως σωτήρια λύση.

Η πραγματικότητα βέβαια απέχει πολύ, διοξίνες, πτητικός υδράργυρος, τοξικές ενώσεις κ.ο.κ. αποτελούν απλά κάποιες διαχειρίσιμες μεταβλητές στην νέα κερδοφόρα μπίζνα του δημάρχου του “Μονακό”.

Η διαχείρηση των απορριμάτων εδώ και μερικά χρόνια αποτελεί μια κερδοφόρα επιχείρηση παγκοσμίως με τις δικές της αγορές και παζάρια.

Σε τοπικό επίπεδο έρχεται να προστεθεί στις υπόλοιπες μπίζνες του αιρετού άρχοντα: αποχεύτευση-ΔΕΥΑΜΒ, κομμένα δέντρα, λαμπάκια, ημιτελή έργα, νυχτερινά μαγαζιά κ.λπ. Είναι μια μπίζνα που εξυπηρετεί-διευκολύνει τον κολοσσό LaFarge η οποία -μεταξύ άλλων- περιβαλλοντικών εγκλημάτων χρηματοδοτούσε και τζιχαντιστές.

Οι καταστροφείς και οι της ζωής και της υγείας χιλιάδων βολιωτών θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η πόλη του Βόλου έχει μακρά ιστορία στα κινήματα γενικά και πιο ειδικά στους αγώνες υπεράσπισης φυσικών πόρων και περιβάλλοντος.

Τα σχέδια του πολιτικού τσαρλατάνου-δημάρχου, για δημιουργία εργοστασίου μετατροπής SRF, θα μείνουν στα χαρτιά από την αντίσταση του πολύμορφου και δυναμικού κινήματος που έχει δημιουργηθεί.

Οι 10.000 που κατέβηκαν στον δρόμο στις 5 Μάη ήταν μόνο η αρχή.

Οι μισαλλόδοξοι, φανατικοί, τοπικοί και όχι μόνο εξουσιαστές δεν έχουν κανέναν λόγο να επαναπαύονται και ας περιβάλλονται από τόσους υποτακτικούς και νομικο-επικοινωνιακούς συμβούλους.

Η καύση σκουπιδιών απ’την ΑΓΕΤ, το του λιμανιού, τα ντουμάνια της χαλυβουργίας και το άθλιο νερό των γεωτρήσεων και των σάπιων σωληνώσεων, αποτελούν θηλιά στον λαιμό της πόλης και έχουν ηθικούς, πολιτικούς και φυσικούς αυτουργούς.

Δεν τρέφουμε αυταπάτες ότι όλοι αυτοί θα κυνηγηθούν από την δικαστική μαφία.

Αυτή άλλωστε κοιτάει πως να βάζει φυλακή 70χρονους που δεν έχουν να πληρώσουν 1.300 ευρώ πρόστιμο ή να παίρνει με πληστηριασμούς πρώτες κατοικίες.

-Να μην καθίσουμε με σταυρωμένα χέρια μπροστά στην υποβάθμιση της υγείας και του περιβάλλοντος.

-Να μην περιμένουμε να χτυπήσει ο καρκίνος και την δική μας πόρτα, όπως έκανε και στον συγγενή μας, στην γειτόνισσα μας, στον συνάδελφο μας.

-Να δράσουμε όλοι και όλες μαζί ο καθένας από το μετερίζι του -μακριά από προβοκατορολογίες- για την προάσπιση της φύσης, της υγείας και του περιβάλλοντος. 

Από τις Σκουριές και τον Αχελώο, μέχρι τον Βόλο και το Πήλιο ο αγώνας ενάντια στην καπιταλιστική επέλαση και στης φύσης την λεηλασία, είναι αγώνας για την Γη και την ελευθερία.”

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση