Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Αίτηση ένταξης στο άρθρο 99 για την «Μαρινόπουλος»
Αίτηση ένταξης στο άρθρο 99 για την «Μαρινόπουλος»

Αίτηση ένταξης στο άρθρο 99 για την «Μαρινόπουλος»

Αναβλήθηκε για την Παρασκευή 1η Ιουλίου η εκδίκαση προσωρινής διαταγής της αλυσίδας  σουπερ μάρκετ «Μαρινόπουλος».

Επίσης, για τις 16 Νοεμβρίου είναι προγραμματισμένη η εκδίκαση προληπτικών μέτρων, ενώ την ίδια περίοδο πρόκειται να εκδικαστεί η κύρια αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99.

Οι οφειλές της επιχείρησης ανέρχονται σύμφωνα με έκθεση προς το δικαστήριο, σε 3 δις και στην υπόθεση εμπλέκονται πάνω από 1000 πιστωτές.

Η «Μαρινόπουλος» κατέθεσε, σήμερα Τρίτη, αίτηση ένταξης στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα.

Με αυτή την κίνηση η αλυσίδα προστατεύεται από τους της καθώς αναστέλλονται τα μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος του.

Το ζητούμενο βεβαίως είναι τι θα προβλέπει η εξυγίανσης της εταιρίας προκειμένου η «Μαρινόπουλος» να επανέλθει σε τροχιά βιωσιμότητας.

Το ΕΚΒ

Το να μην υποστούν οι εργαζόμενοι τις συνέπειες των όποιων εργοδοτικών οικονομικών αδιεξόδων και της υπαγωγής της Εταιρίας ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ στον πτωχευτικό Κώδικα, είναι υποχρέωση της Κυβέρνησης και όχι λόγος για βερμπαλιστικούς αφορισμούς από την πλευρά της.

Η ίδια ομολογεί, άλλωστε, ότι δεν «έπεσε από τα σύννεφα» για την κατάληξη της ιστορικής αλυσίδας, καθώς «το Υπουργείο Εργασίας από καιρό και από κοινού με άλλα υπουργεία παρακολουθεί στενά τις διεργασίες στον Κλάδο του λιανικού εμπορίου και ιδιαίτερα στην Εταιρία «Μαρινόπουλος», κάτι που την καθιστά και αυτονοήτως συνυπεύθυνη για την άμεση εξεύρεση λύσης. Λύσης, που θα διασφαλίζει όλες τις στην Εταιρία (200 από τις οποίες στον Βόλο), καθώς και την οικονομική και εργασιακή ισορροπία, μην επιτρέποντας να μετακυλισθούν τα εργοδοτικά κόστη στους εργαζόμενους.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση