Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Επίσκεψη στα Σωφρονιστικά Καταστήματα Βόλου και Κασσαβέτειας
Επίσκεψη στα Σωφρονιστικά Καταστήματα Βόλου και Κασσαβέτειας

Επίσκεψη στα Σωφρονιστικά Καταστήματα Βόλου και Κασσαβέτειας

Πραγματοποίησε η Επιτροπή Κοινωνικής Υποστήριξης Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Σποράδων

Επίσκεψη στα Σωφρονιστικά Καταστήματα ΕΚΚΝ και ΕΑΚΚΝ Κασσαβέτειας, πραγματοποίησαν ο πρόεδρος και τα μέλη της Επιτροπής Κοινωνικής Υποστήριξης Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Σποράδων Αντώνιος Κασάπης, αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών, Δωροθέα , αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων, Βασίλειος Μπακαλιάνος δικηγόρος και γενικός γραμματέας του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου και Χρυσούλα Κολημήτρα αναπληρώτρια προϊσταμένη της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας και Σποράδων.

Σκοπός της επίσκεψης, η ενημέρωση των κρατουμένων σχετικά με θέματα που αφορούν στη Νομική και Κοινωνική τους κατάσταση, καθώς και στην υποβοήθησή τους για προσαρμογή στην κοινωνική ζωή.

Να σημειωθεί ότι η είναι η πρώτη σε όλη την Ελλάδα που συγκρότησε και το πιο σημαντικό λειτούργησε την πενταμελή Επιτροπή Κοινωνικής Υποστήριξης, χάρη στην αποφασιστικότητα και τη θέληση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστού, της αντιπεριφερειάρχη, του προέδρου της Επιτροπής αντιεισαγγελέα κ. Κασάπη και των λοιπών μελών κ.κ. Πανταζή, Μπακαλιάνο και Κολημήτρα.

Αξίζει να αναφερθεί, το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που έδειξε από τη πρώτη στιγμή η Εισαγγελέας Αρείου Πάγου κ. Δημητρίου, η οποία ήταν πρωτεργάτης αυτής της πολύ σημαντικής απόφασης και πρωτοβουλίας.

Την Πέμπτη 17-11-2016, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Σωφρονιστικό Κατάστημα ΕΑΚΚΝ Κασσαβέτειας, όπου ο πρόεδρος και τα μέλη της Επιτροπής Κοινωνικής Υποστήριξης, συναντήθηκαν με την διευθύντρια και το διοικητικό προσωπικό του Καταστήματος και τους ενημέρωσαν για τον σκοπό της επίσκεψης και το ρόλο της Επιτροπής.

Ακολούθησε συνάντηση και ένας εποικοδομητικός διάλογος με τους «ανήλικους» κρατούμενους τονίζοντάς τους ότι ο σκοπός της επίσκεψής τους δεν είναι τυπικός, αλλά ουσιαστικός, να βοηθήσουνε τους αποφυλακισθέντες, κυρίως αυτούς που δηλώνουνε κατά την αποφυλάκισή τους ως τόπο διαμονής τη Μαγνησία, στην ομαλή επανένταξή τους στην κοινωνία, με τη υποδομών που θα στηρίζονται οικονομικά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ακολούθως ο πρόεδρος και τα μέλη της Επιτροπής επισκέφθηκαν το Σωφρονιστικό Κατάστημα ΕΚΚΝ Βόλου, όπου συναντήθηκαν με τον διευθυντή, το διοικητικό προσωπικό και τους κρατουμένους, ενημερώνοντάς τους επίσης για το σκοπό της επίσκεψής τους και το ρόλο που αναλαμβάνει η νεοσυσταθείσα Επιτροπή.

Αυτό που τονίστηκε κυρίως είναι ότι η εν λόγω Επιτροπή έχει υποστηρικτική και όχι φιλανθρωπική δράση, προσφέροντας ουσιαστική στήριξη στους αποφυλακισθέντες για την ομαλή τους επανένταξη στην κοινωνία, όπως ψυχολογική υποστήριξη, εύρεση εργασίας, ένταξη σε προγράμματα για ανέργους, κ.λπ.

Σκοπός δεν είναι να υποκαταστήσουν το Κράτος ή να γίνει η Επιτροπή παρακλάδι μιας Οργάνωσης ή ενός Συλλόγου, αλλά θα λειτουργεί αυτόνομα και αυτόβουλα, με κινητήριο μοχλό την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την .

Ανάλογες επισκέψεις και συναντήσεις του προέδρου και των μελών της Επιτροπής θα πραγματοποιηθούν και στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, προκειμένου η παροχή βοήθειας στους αποφυλακισθέντες που διαμένουν στη Μαγνησία να είναι άμεση, με ταυτόχρονο αποτέλεσμα την άμεση και χωρίς προβλήματα επανένταξη αυτών των ανθρώπων στην κοινωνία.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Nέα βλάβη του "Ερατώ" στο λιμάνι του Βόλου #υδροπτέρυγοΕρατώ - https://t.co/RL97T60i0Y -

  • #φωτιά σε παράγκα στο Αλιβέρι #φωτιά - https://t.co/LiAaX7fSka -

  • Διαπλάτυνση δρόμου #Βένετο-Κουλούρι από την Περιφέρεια Θεσσαλίας #Βένετο #ΒένετοΚουλούρι - https://t.co/S6svdfXr7J -

"Αλιεύοντας" την είδηση