Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΒΟΛΟΣ / Eπίσημη παραλαβή διασωστικού σκάφους από την ΕΟΔ Μαγνησίας
Eπίσημη παραλαβή διασωστικού σκάφους από την ΕΟΔ Μαγνησίας

Eπίσημη παραλαβή διασωστικού σκάφους από την ΕΟΔ Μαγνησίας

Παραλήφθηκε επίσημα σήμερα από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης,σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην του Βόλου, παρουσία εκπροσώπων φορέων, το ένα από τα τέσσερα υπερσύγχρονα διασωστικά σκάφημ τα οποία δωρίστηκαν από τον νορβηγικό οργανισμό RS στην ΕΟΔ κι ένα εξ’ αυτών στην ΕΟΔ Μαγνησίας.

Το διασωστικό έχει μήκος 8.5 μέτρα, φέρει δύο μηχανές ιπποδύναμης 200 hp η καθεμιά, τελευταίας τεχνολογίας και μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα μέχρι 50 κόμβους.

Ο της ΕΟΔ Μαγνησίας, υπεύθυνος στο υγρό στοιχείο, Χ. Παπαμαρκάκης, είπε ότι από σήμερα το μπαίνει στην ενεργό δράση με τους χειριστές, και πλήρωμα και πρόσθεσε: «Τίθεται στην υπηρεσία του πολίτη. Αυτό το έχει απίστευτες δυνατότητες. Μπορούμε σε οποιονδήποτε καιρό να εκτελέσουμε οποιαδήποτε διάσωση. Έχουμε κι εκπαιδευμένο κόσμο και ήρθε ως επιστέγασμα για να ολοκληρώσει την επιχειρησιακή κατάσταση της ομάδας».

Για το συγκεκριμένο σκάφος έχουν εκπαιδευτεί πέντε χειριστές και 10 – 12 άτομα πλήρωμα, ενώ η ΕΟΔ έχει ακόμη ένα σκάφος πιο μικρό για λίμνες και ποτάμια.

Το σκάφος παραδόθηκε στην Κεντρική Διοίκηση στη , ενώ αύριο θα συμμετέχει στην άσκηση αεροδιάσωσης στην 111 Π.Μ.

Επίσης, όπως ανέφερε ο κ. Παπαμαρκάκης, από την ερχόμενη Τρίτη μέχρι την Παρασκευή κάθε απόγευμα από τις 5 – 9, οι εθελοντές της ΕΟΔ καλούν τους πολίτες να συμμετέχουν στη δράση «Πάρε θέση», στην οποία μπορεί ο οποιοσδήποτε να δηλώσει συμμετοχή,να γνωρίσει την ομάδα και να εκπαιδευτεί».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και εκπρόσωποι από την κεντρική διοίκηση της ΕΟΔ στη .

Η πρόεδρος της Κεντρικής Διοίκησης της ΕΟΔ στη Θεσσαλονίκη Φωτεινή – Δανάη Μαυρουδή ανέφερε: «Η έγινε από το Υπουργείο Εξωτερικών της Νορβηγίας με την αρωγή της διασωστικής ομάδας RS.

Ήταν κάτι πολύ σημαντικό και επειδή υπήρχαν ανάγκες ένα σκάφος στάλθηκε στη Μαγνησία».

Η ίδια εξήγησε ότι η χρηματοδότηση από το κράτος έχει σταματήσει από το 2008 που ξεκίνησε η κρίση και ούτως ή άλλως είχε πολύ μικρή υποστήριξη, εξηγώντας ότι η ΕΟΔ στηρίζεται σε συνδρομές και σε δωρεές, ενώ σημειώσε ότι η ΕΟΔ διαθέτει κι άλλα που χρειάστηκε να επέμβουν για το προσφυγικό σε και πλέον φτάνουν στα 18 πανελληνίως».

Να σημειωθεί τέλος, πως τα δύο από τα τέσσερα είναι στη Θεσσαλονίκη, ένα στο Βόλο κι ένα ταξιδεύει μεθαύριο για το Ηράκλειο.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ανανέωση συνεργασίας ποδοσφαιριστών του Θησέα Αγριάς #ΓΣΘησέαςΑγριάς - https://t.co/ymnS5snDkP -

  • Ασφαλτόστρωση της οδού Βλάχα-Βροντερό από την Περιφέρεια Θεσσαλίας #εργασίεςασφαλτόστρωσης - https://t.co/enhrih2H9A -

  • Χρηματοδότηση ιδιωτικών συνδέσεων αποχέτευσης σε Συκούριο και Νίκαια - https://t.co/T09JTFEuVL… -

"Αλιεύοντας" την είδηση