Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Eπίσημη παραλαβή διασωστικού σκάφους από την ΕΟΔ Μαγνησίας
Eπίσημη παραλαβή διασωστικού σκάφους από την ΕΟΔ Μαγνησίας

Eπίσημη παραλαβή διασωστικού σκάφους από την ΕΟΔ Μαγνησίας

Παραλήφθηκε επίσημα σήμερα από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης,σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην παραλία του Βόλου, παρουσία εκπροσώπων φορέων, το ένα από τα τέσσερα υπερσύγχρονα διασωστικά σκάφημ τα οποία δωρίστηκαν από τον νορβηγικό οργανισμό RS στην ΕΟΔ κι ένα εξ' αυτών στην .

Το διασωστικό σκάφος έχει μήκος 8.5 μέτρα, φέρει δύο μηχανές ιπποδύναμης 200 hp η καθεμιά, τελευταίας ς και μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα μέχρι 50 κόμβους.

Ο αρόεδρος της , υπεύθυνος στο υγρό στοιχείο, Χ. Παπαμαρκάκης, είπε ότι από σήμερα το σκάφος μπαίνει στην ενεργό δράση με τους χειριστές, διασώστες και πλήρωμα και πρόσθεσε: «Τίθεται στην υπηρεσία του πολίτη. Αυτό το σκάφος έχει απίστευτες δυνατότητες. Μπορούμε σε οποιονδήποτε καιρό να εκτελέσουμε οποιαδήποτε . Έχουμε κι εκπαιδευμένο κόσμο και ήρθε ως επιστέγασμα για να ολοκληρώσει την επιχειρησιακή κατάσταση της ομάδας».

Για το συγκεκριμένο σκάφος έχουν εκπαιδευτεί πέντε χειριστές και 10 – 12 άτομα πλήρωμα, ενώ η ΕΟΔ έχει ακόμη ένα σκάφος πιο μικρό για λίμνες και ποτάμια.

Το σκάφος παραδόθηκε στην Κεντρική Διοίκηση στη , ενώ αύριο θα συμμετέχει στην άσκηση αερος στην 111 Π.Μ.

Επίσης, όπως ανέφερε ο κ. Παπαμαρκάκης, από την ερχόμενη Τρίτη μέχρι την Παρασκευή κάθε απόγευμα από τις 5 – 9, οι εθελοντές της ΕΟΔ καλούν τους πολίτες να συμμετέχουν στη δράση «Πάρε θέση», στην οποία μπορεί ο οποιοσδήποτε να δηλώσει συμμετοχή,να γνωρίσει την ομάδα και να εκπαιδευτεί».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και εκπρόσωποι από την κεντρική της ΕΟΔ στη .

Η πρόεδρος της Κεντρικής Διοίκησης της ΕΟΔ στη Θεσσαλονίκη Φωτεινή – Δανάη Μαυρουδή ανέφερε: «Η δωρεά έγινε από το Υπουργείο Εξωτερικών της Νορβηγίας με την αρωγή της διασωστικής ομάδας RS.

Ήταν κάτι πολύ σημαντικό και επειδή υπήρχαν ανάγκες ένα σκάφος στάλθηκε στη Μαγνησία».

Η ίδια εξήγησε ότι η χρηματοδότηση από το κράτος έχει σταματήσει από το 2008 που ξεκίνησε η κρίση και ούτως ή άλλως είχε πολύ μικρή υποστήριξη, εξηγώντας ότι η ΕΟΔ στηρίζεται σε συνδρομές και σε δωρεές, ενώ σημειώσε ότι η ΕΟΔ διαθέτει κι άλλα σκάφη που χρειάστηκε να επέμβουν για το προσφυγικό σε νησιά και πλέον φτάνουν στα 18 σκάφη πανελληνίως».

Να σημειωθεί τέλος, πως τα δύο από τα τέσσερα σκάφη είναι στη Θεσσαλονίκη, ένα στο Βόλο κι ένα ταξιδεύει μεθαύριο για το .

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Dark Mode

"Αλιεύοντας" την είδηση