Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Επιλογή Ευθύνης: «Η Αστυνομία να ρίξει άπλετο φως στις υποθέσεις βίας που κατήγγειλαν Γαλάτης και Μπέος»
Επιλογή Ευθύνης: «Η Αστυνομία να ρίξει άπλετο φως στις υποθέσεις βίας που κατήγγειλαν Γαλάτης και Μπέος»

Επιλογή Ευθύνης: «Η Αστυνομία να ρίξει άπλετο φως στις υποθέσεις βίας που κατήγγειλαν Γαλάτης και Μπέος»

Σε σχέση με την καταγγελία του Απ. Γαλάτη, ότι, χθες βράδυ, τρία άτομα του έστησαν ενέδρα και τον χτύπησαν, αλλά και την καταγγελία, πριν από ένα μήνα, του Αχ. Μπέου, ότι δύο άτομα επίσης του είχαν στήσει ενέδρα, από την παράταξη «ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΥΘΥΝΗΣ-ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ» εκδόθηκε η ακόλουθη : «Ο δημοτικός σύμβουλος και παρουσιαστής τηλεοπτικής αθλητικής εκπομπής, Απ. Γαλάτης, κατήγγειλε ότι. χθες βράδυ, τρία άτομα του είχαν στήσει ενέδρα, την ώρα που έφτανε στον τηλεοπτικό σταθμό και τον χτύπησαν.

Πριν από ένα μήνα, ο δήμαρχος , Αχ. Μπέος, είχε καταγγείλει ότι, επιστρέφοντας το βράδυ της Τετάρτης 5.9.2018 στο του, αντιλήφθηκε ότι δύο άτομα με κουκούλες και μαύρα φούτερ του είχαν στήσει ενέδρα στην είσοδο της πολυς όπου διαμένει, αλλά τρόμαξαν από κορνάρισμα ΙΧ πολίτη, ο οποίος τους εντόπισε και ήθελε να προφυλάξει τον δήμαρχο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα τοπικής ενημερωτικής ιστοσελίδας, στις 8.9.2018, που δεν έχει διαψευστεί, «η Αστυνομία έκανε γνωστό πως έγιναν έρευνες από κάμερες της περιοχής αλλά μέχρι σήμερα δεν εντοπίστηκαν τα άτομα που περιέγραψε (ενν. ο κ.Μπέος)».

Ακόμη, ότι «ο κ. Μπέος δεν θυμόταν να προσδιορίσει στους αστυνομικούς ούτε στοιχεία του αυτοκινήτου ούτε του ατόμου με το οποίο μίλησε» και ότι «από τις κάμερες της περιοχής, στην χρονική περίοδο αναφοράς, δεν εντοπίστηκε κάποιο όχημα αλλά η συνεχίζεται και η οικία του δημάρχου βρίσκεται σε αυξημένη επιτήρηση».
Έκτοτε, «άκρα του τάφου σιωπή»…

Πέραν της αυτονόητης και χωρίς αστερίσκους καταδίκης της βίας, από οπουδήποτε και αν προέρχεται και οποιονδήποτε κι αν στοχεύει, καλούμε την Αστυνομία να επιτελέσει το υπηρεσιακό της καθήκον, να ρίξει άμεσα άπλετο φως στις δύο αυτές υποθέσεις που ρίχνουν τη σκιά τους στην πόλη και να ενημερώσει υπεύθυνα, χωρίς υπεκφυγές και μισόλογα, την τοπική κοινωνία.»

Απάντηση δημοτικής αρχής

Συγκινητικό το ενδιαφέρον της κ. Νατάσσας , επικεφαλής της παράταξης «Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Σπίτι» για τη διαλεύκανση των περιστατικών απειλής και βίας με στόχους τον Δήμαρχο Βόλου, κ. Αχιλλέα Μπέο και τον δημοτικό σύμβουλο, κ. Απόστολο Γαλάτη.

Ελπίζουμε, ωστόσο, να έχει ως αφετηρία την απόγνωση και την απελπισία για το πολιτικό της και μόνο. Κάτι άλλο, πιο οικείο, θα μας ήταν πιο οδυνηρό και απεχθές ακόμη και από αυτές τις μαφιόζικες επιθέσεις.

Πάντως είναι κρίμα για την όποια πολιτική αξιοπρέπεια της έχει απομείνει (και με την ευγενική παραδοχή ότι κάποτε είχε) να μην τηρεί το «άκρα του τάφου σιωπή» και για πολλοστή φορά να δικαιώνει τους πολίτες που έστειλαν αυτήν και τον «μέντορά» της σαν πολιτικά στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας, απ' όπου δεν πρόκειται να επανέλθουν όσο θόρυβο κι αν επιχειρούν να κάνουν. Τουλάχιστον σαν πολιτικό πτώμα θα τύγχανε ενός κάποιου σεβασμού.

ΥΓ. Πάντως ακόμη και γι' αυτούς προκαλεί εντύπωση το πόσο χαμηλά μπορεί να πέσουν, εκμεταλλευόμενοι μια δύσκολη ανθρώπινη στιγμή συναδέλφού τους, αρκεί να προσελκύσουν περιστασιακά, έστω και για λίγο, το ενδιαφέρον των συμπολιτών.

Ανταπάντηση “Επιλογής Ευθύνης”: «Ο σκουπιδοτενεκές της ιστορίας είναι βέβαιο πως σύντομα θα μεγαλώσει κι άλλο…»

Σχολιάζοντας την κατάπτυστη , που καταχρηστικά, για μια ακόμη φορά, εμφανίζεται σαν ανακοίνωση του Δήμου Βόλου, από την παράταξη «ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΥΘΥΝΗΣ-ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ» αναφέρονται τα εξής:«Οι άνθρωποι έχουν ξεφύγει εντελώς. Είπαμε κι εμείς ότι  βρέθηκε επιτέλους ένα θέμα να ομονοήσουμε  και αντ' αυτού, εισπράξαμε μια ακόμη ιταμή επίθεση, με το γνώριμο ύφος πολιτικού υποκόσμου. Ίσως να ισχύει αυτό που έγραψε ο Β. Ουγκώ: «Οι κακοί άνθρωποι φθονούν και μισούν. Είναι ο δικός τους τρόπος να θαυμάζουν».

 Εν πάση περιπτώσει,  εκεί που περιμέναμε να συμπλεύσουν μαζί μας στην αξίωση να ρίξει η Αστυνομία άπλετο φως στις δύο υποθέσεις βίας που έχουν καταγγείλει, εκείνοι προτίμησαν να απορροφηθούν στο ψάξιμο του σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας.

Ας μην κουράζονται. Είναι σίγουρο πως στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας, θα βρουν πεταγμένους αγύρτες,  δημαγωγούς και καιροσκόπους, που κατάφεραν να ξεγελάσουν τον λαό και του είπαν όσα ήθελε ν' ακούσει, μόνο και μόνο για να κερδίσουν την εξουσία.

Θα βρουν καταχωνιασμένους  τυχοδιώκτες, που έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους, προκειμένου να διχάσουν την κοινωνία, να σπιλώσουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους, να καταλύσουν τη νομιμότητα, να  υπονομεύσουν θεσμούς.

Ο σκουπιδοτενεκές της ιστορίας είναι βέβαιο πως σύντομα θα μεγαλώσει κι άλλο…».

 

"Αλιεύοντας" την είδηση