Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Έντονη διαμάχη Νάνου-Μπέου για τις αμερικανικές βάσεις
Έντονη διαμάχη Νάνου-Μπέου για τις αμερικανικές βάσεις

Έντονη διαμάχη Νάνου-Μπέου για τις αμερικανικές βάσεις

Έντονη διαμάχη προκλήθηκε στη του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, μεταξύ του δημάρχου Βόλου Αχ. Μπέου και του επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Νάνου για τις αμερικανικές βάσεις, ενώ κατά πλειοψηφία εγκρίθηκαν ισολογισμός – απολογισμός.

Ο επικεφαλής της β' ελάσσονος μειοψηφίας Μιχ. Μιτζικός, ζήτησε αρχικά να ενημερωθεί για το έλλειμμα ύψους 168.000 ευρώ και δήμαρχος απάντησε ότι είναι σε εξέλιξη μια δικαστική υπόθεση και το ποσό έχει καταλογιστεί.

Ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Νάνος, είπε ότι οι μεγάλες εκπτώσεις εγκυμονούν κινδύνους φέρνοντας ως παράδειγμα το έργο της ύδρευσης στη Ν.Ιωνία, με τον δήμαρχο να απαντά: «τις εκπτώσεις δεν τις δίνουμε εμείς αλλά οι εργοληπτικές εταιρείες. Επί ημερών μας δεν θα υπάρξει κανένα σκάνδαλο τύπου .

Καλύτερα να σταματήσει το έργο και να το αναλάβει νέος εργολάβος, παρά να εμπλακεί η πόλη κι οι πολίτες, σε σκάνδαλο αντίστοιχο της . Πρώτη φορά γίνεται τέτοιο έργο και δεν θα εκμυστηρευτούμε στον αέρα τι θα κάνουμε. Οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες, η νομική υπηρεσία, ο πρόεδρος της ΜΒ κι εγώ χειριζόμαστε το θέμα και θα δούμε που θα οδηγηθεί για το συμφέρον της πόλης και των πολιτών».

Για τα οικονομικά

Ο κ. Μιτζικός είπε ότι με την ανάληψη καθηκόντων του κ. Ζέρβα υπάρχει θετικός απολογισμός κι αυτό φαίνεται από τον ισολογισμό κι απολογισμό αλλά παρατήρησε: «έχουμε αύξηση κατά 1.200.000 για τα έξοδα καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και τη θεωρώ υπερβολική αύξηση. Σώθηκε η παρτίδα από τα έσοδα από τις κλήσεις που πήρατε».

Επίσης τάχθηκε για ακόμη μια φορά κατά των απευθείας αναθέσεων που ήταν πολλές το περασμένο χρόνο και εκτίμησε ότι μεγαλώνουν το οικονομικό βάρος του Δήμου, κάνοντας λόγο για λάθος πολιτική, τονίζοντας ότι θα πρεπε να περνάνε όλα τα έργα με διαγωνισμούς.

Ο Αχ. Μπέος απαντώντας είπε ότι «όταν θα σας δοθεί η ευκαιρία να διοικήσετε έστω και περίπτερο να διοικήσετε όπως εσείς θέλετε», ενώ για τις απευθείας αναθέσεις, αναφέρθηκε στα χρήματα που θα διαθέσει ο Δήμος από το αποθεματικό για έργα όπως π.χ. πάρκινγκ Φιλελλήνων, ανανέωση στόλου οχημάτων, Δημοτικό Θέατρο κ.ά.

Μάλιστα προέτρεψε τον κ. Μιτζικό να βγει στην αγορά και να μην κάνει όπως άλλοι που «μένουν στα γραφεία σε ένα δωμάτιο και πίνουν ουισκάκι και νομίζουν αυτή είναι η κοινωνία.

Σειρά είχε ο Απ. Νάνος, με αφορμή τις αμερικανικές βάσεις και ο Αχ. Μπέος του είπε: «Κάθε μέρα ξοδεύουν χρήματα στην αγορά. Εσύ είσαι για να διαμαρτύρεσαι αλλά την επιχορήγηση για το ΕΣΠΑ να κάνεις τους ξενώνες την πήρες. Μέχρι τώρα δεν βρέθηκε κανείς να σας τα πει».
Ο κ. Νάνος απάντησε: «Ο Βόλος δεν είναι ούτε δικός σας ούτε δικός μας αλλά των πολιτών αλλά αν όνειρό σας είναι να μετατρέψετε τον Βόλο σε Τρούμπα, αυτό θα είναι η Δ.Α. Αυτά που θέλει ο Καμμένος και που θέλει η κυβέρνηση, θέλει η Δ.Α. Δεν θα περάσει και δεν θα γίνει. Ούτε στην ούτε στην Τρούμπα ζούμε».

Ο Αχ. Μπέος απάντησε λέγοντας: «60 άτομα είσαστε. Εξαιτίας σας έφυγαν εργοστάσια. Νομίζετε ότι σας χρωστά το κράτος. Εμείς είμαστε υπέρ να έρχονται στο Βόλο Αμερικάνοι, Κινέζοι και Γερμανοί και να αφήνουν τα λεφτά τους».

Ο Απ. Νάνος ανταπάντησε: «Εσύ γυρνούσες σε αυτές τις περιοχές»
και ο Αχ. Μπέος να του απαντά: «εκεί που γυρνούσα εγώ δε σε βάζαν μέσα εσένα».

Ο επικεφαλής της ΛΑΣ κατήγγειλε την πολιτική της Δ.Α. κι αναρωτήθηκε με ποιο κριτήριο έγιναν έργα . Έχετε στήριξη μερίδας επιχειρηματιών για τις επιλογές σας».
Ο Αχ. Μπέος τον κατήγγειλε ότι ήρθε με μανιφέστο, διάγγελμα και κάνει προεκλογική ομιλία. «Περιμένετε 5,5 μήνες μείνανε. Μέχρι το 2023 θα είμαστε. Θα χαρώ να κατεβείτε και να είστε προετοιμασμένος. Εκεί δεν θα έχετε απάντηση από τον Περισσό. Ξεφτιλίσατε την Ελλάδα. Για ποια ιστορία μιλάτε κομμουνιστές του κω…. Η παρουσία η δική μου έξω στον κόσμο δεν φοβίζει».

Ακολούθησε εντονη αντιπαράθεση σημειώθηκε μεταξύ του αντιδημάρχου Χρ. Στεφόπουλου και του Μιχ. Μιτζικού με τον δεύτερο να λέει: «τιμή μου και καμάρι μου ρε μάγκα να δικηγορεύω στην Ελβετία, στη Γενεύη. Βγες έξω να παλέψεις με τα θηρία. Δεν είμαι χαραμοφάης. Να γίνομαι υποκόμος και λακές. Είμαι στα έδρανα».

Αναφέρθηκε και στη ΜΒ, λέγοντας ότι όλοι στο συμβούλιο θα έπρεπε να δώσουν τη λύση, κάτι το οποίο δεν έκανε ο Δήμος. «Ο ισολογισμός εκτός από τα θετικά στοιχεία δεν είναι προς το συμφέρον των πολιτών» ανέφερε.

Ο κ. Στεφόπουλος είπε ότι δεν τον έχει θίξει και του έγινε επίθεση λέγοντας ότι «ξεκίνησαν τέσσερις έκαναν συνδυασμό και δεν μπόρεσες να διοικήσεις τους τρεις. Έφυγαν και οι τρεις. Ο άνθρωπος δεν έχει ιδέα και δεν ξέρει από τίποτα. Νομικά στην Ελλάδα δεν μπορείς να κάνεις αύξηση μετοχικού κεφαλαίου για να πληρώσεις χρέη και βρήκαμε τρόπο να πληρώσουμε αλλά απορρίφθηκε από την Αποκεντρωμένη κι έτσι την κλείσαμε την επιχείρηση».

Κλείνοντας ο Αχ. Μπέος είπε ότι «η σημερινή Δ.Α. είναι η μοναδική που έχει δεχτεί τόσους ελέγχους για τον τρόπο που λειτουργεί και για τα οικονομικά από τόσους μηχανισμούς για να διαπιστωθούν εάν κι εφόσον υπάρχουν σκάνδαλα. Αλλού ψάξτε τα αυτά. Εμείς κυκλοφοράμε με ψηλά το κεφάλι. Όλοι οι έλεγχοι που γίνανε δεν βρήκανε το παραμικρό. Δεν ήρθαμε να πάρουμε αλλά να δώσουμε».

Νέα ερώτηση Μιχ. Μιτζικού για την αγορά λεωφορείου για το ΕΕΕΕΚ Βόλου

Η Δημοτική Αρχή, δεν επέδειξε την ευαισθησία που έπρεπε στο ζήτημα αγοράς λεωφορείου για το ΕΕΕΕΚ Βόλου, με το οποίο τα παιδιά με κινητικά προβλήματα θα μπορούν να μετακινούνται από και προς το σχολείο και σε δραστηριότητες, παρατήρησε ο επικεφαλής της β' ελάσσονος μειοψηφίας Μιχ. Μιτζικός, επαναφέροντας προηγούμενη ερώτησή του.

Η πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ του Δήμου Βόλου, Σοφία Χάλαρη, δήλωσε ότι το 2019 προγραμματίζεται η αγορά λεωφορείου για τη μεταφορά παιδιών με αναπηρίες κι εξετάζεται η αγορά του μέσω leasing. “Το λεωφορείο θα ανήκει στην ΚΕΚΠΑ και τη χρήση θα την έχει η ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ”, διευκρίνισε.
Για το αίτημα του σχολείου, η κ. Χάλαρη, απάντησε ότι δεν γίνεται η μεταφορά των παιδιών του σχολείου γιατί δεν έβγαινε το πρόγραμμα, ενώ όπως ανέφερε “δεν ήταν δουλειά δικά μας, αλλά της περιφέρειας. Εξυπηρετούμε 115 άτομα και δεν γινόταν να βγει το πρόγραμμα για να μεταφερθούν τα πέντε παιδιά”.

Ο κ. Μιτζικός κατηγόρησε τη δημοτική αρχή ότι δεν επέδειξε την ευαισθησία που έπρεπε και παραπέμπει το θέμα στις καλένδες, λέγοντας ότι δεν είναι μόνο η μεταφορά το πρωί είναι η όλη μεταφορά για τις δραστηριότητες που κάνουν τα παιδιά.


Για τον Ολυμπιακό

Άγρια διαμάχη είχε το “μενού” στη συνέχεια της του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, με πρωταγωνιστές τους Μπέο, Μιτζικό, Μουλά και Στεφόπουλο, με θέμα τον Ολυμπιακό Βόλου που βρέθηκε η ιστορική ομάδα με τον υποβιβασμό της και την καταστροφή της.
Ο επικεφαλής της “Δύναμη Βόλου” , προκλήθηκε όταν ο Αχ. Μπέος του είπε ότι δεν έχει διοικήσει περίπτερο και απάντησε ότι ο ίδιος δικηγορεί στη Γενεύη. Τότε, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου, Γ. Μουλάς, είπε απευθυνόμενος στον Μιχ. Μιτζικό: «τότε με τον Ολυμπιακό Βόλου μας την έφεραν όμως».

Ο κ. Μιτζικός του αντέτεινε ότι ο Ολυμπιακός Βόλου δεν κατέθεσε την εγγυητική επιστολή ενός εκατομμυρίου ευρώ, για να παίξει στην Α' Εθνική. «Αν είχατε 1 εκ. ευρώ, ο Ολυμπιακός Βόλου θα έπαιζε στην Α' Εθνική. Το ξέρετε πολύ καλά, μη με προκαλείτε. Θα έπαιζε στην Α' Εθνική, αλλά δεν έδωσαν τότε την εγγυητική και η ομάδα υποβιβάστηκε».

Στο θέμα παρενέβη ο Αχ. Μπέος, που τόνισε ότι «άλλο είναι τώρα το θέμα της συζήτησης», αλλά ο κ. Mιτζικός επέμεινε στην καταγγελία του και ο Αχ. Μπέος σε έντονο ύφος είπε: «κ. Μιτζικέ σταματήστε τώρα», για να επισημάνει ο κ. Μιτζικός «όχι, για να ξέρουν οι φίλαθλοι, αφού με προκαλεί. Θα έπαιζε Α' Εθνική, αν κατέθεταν την εγγυητική επιστολή. Μη με προκαλείτε».

Το θέμα το γνωρίζει άριστα ο κ. Μιτζικός, διότι εκείνη την περίοδο ήταν δικηγόρος του Ολυμπιακού Βόλου και ασφαλώς γνωρίζει πάρα πολλά γύρω από την υπόθεση αυτή, για την οποία όμως ποτέ δεν ενημέρωσε επισήμως το φίλαθλο κοινό και για τις ευθύνες που υπάρχουν για την πτώση της «ερυθρόλευκης» ομάδας στη Β' Εθνική από τη Σούπερ Λίγκα.

Ούτε ο Αχ. Μπέος δεν έχει βγάλει μιλιά για το θέμα, από τη στιγμή που εκλέχθηκε δήμαρχος,με τις “πλάτες” του “ερυθρόλευκου” κόσμου της πόλης, στον οποίο μετέπειτα γύρισε την πλάτη, μη γνωρίζοντας προφανώς το αρχαίο ρητό: “ουδείς μεγαλύτερος εχθρός από τον ευεργετηθέντα αχάριστο”.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση