Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΚΟΣΜΟΣ / Εμβόλια Covid: Σχέδιο Μπάιντεν για δωρεά 500 εκατ. δόσεων Pfizer σε όλο τον κόσμο
Εμβόλια Covid: Σχέδιο Μπάιντεν για δωρεά 500 εκατ. δόσεων Pfizer σε όλο τον κόσμο

Εμβόλια Covid: Σχέδιο Μπάιντεν για δωρεά 500 εκατ. δόσεων Pfizer σε όλο τον κόσμο

Η κυβέρνηση  πρόκειται να αγοράσει 500 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Pfizer κατά του νέου κορωναϊού προκειμένου να τις δωρίσει σε χώρες του κόσμου, καθώς οι ΗΠΑ αυξάνουν σημαντικά τις προσπάθειές τους να συμβάλουν στον παγκόσμιο εμβολιασμό, σύμφωνα με τρεις πηγές με γνώση του θέματος, τις οποίες επικαλείται η .

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο σχεδιάζεται να ανακοινώσει το εν λόγω στη των στη Βρετανία αυτή την εβδομάδα, εν μέσω αυξανόμενων εκκλήσεων προς τις ΗΠΑ και άλλες πλούσιες χώρες να παίξουν έναν πιο ουσιαστικό ρόλο στην ενίσχυση των προμηθειών εμβολίων σε παγκόσμιο επίπεδο. Όπως δήλωσε ο σε δημοσιογράφους, τη στιγμή της επιβίβασής του στο Air Force One με προορισμό την Ευρώπη, πρόκειται να ανακοινώσει την παγκόσμια στρατηγική του σε ό,τι αφορά τα .

Ο αρνήθηκε να σχολιάσει, και η εταιρεία Pfizer δεν απάντησε άμεσα σε αίτημα για κάποια δήλωση.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν είχε προηγουμένως ανακοινώσει ότι θα μοιραστεί τουλάχιστον 80 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων με άλλες χώρες μέχρι τα τέλη Ιουνίου. Την περασμένη εβδομάδα, ο αναφέρθηκε λεπτομερώς στα σχέδια του για την προμήθεια 25 εκατομμύριο δόσεων, με τη διάθεση 19 εκατ. από αυτές να γίνεται σε συνεργασία με τον μηχανισμό Covax, την πρωτοβουλία που υποστηρίζεται από τον ΠΟΥ για τη διάθεση εμβολίων στις φτωχότερες χώρες.

Περίπου έξι εκατομμύρια δόσεις θα μοιραστούν άμεσα σε χώρες που βρίσκονται αντιμέτωπες με σοβαρές εξάρσεις του ιού, όπως η .

Το ερώτημα σχετικά με τη γεφύρωση του χάσματος σε ό,τι αφορά τους εμβολιασμούς, προκειμένου να έρθει το τέλος της πανδημίας, αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο της Συνόδου των αυτή την εβδομάδα. Εν αναμονή της εν λόγω συνάντησης, η στρατηγική του Μπάιντεν βρίσκεται υπό ενδελεχή ανάλυση τόσο σε εγχώριο όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Μέχρι στιγμής, η παγκόσμια προσπάθεια για άμβλυνση των ανισοτήτων έχει υπάρξει αποσπασματική. Κάποιες πλούσιες χώρες έχουν ανακοινώσει σχέδια για τη περισσευούμενων δόσεων και έχουν εκφράσει τη στήριξή τους στην ιδέα της ενίσχυσης του παγκόσμιου εφοδιασμού με . Ωστόσο, δεν υπάρχουν ακόμη σαφείς πληροφορίες σχετικά με το πώς και το πότε θα υλοποιήσουν τα σχέδια αυτά.

Ο μηχανισμός Covax στοχεύει στο να διαθέσει δύο δισεκατομμύρια δόσεις μέχρι το τέλος του έτους, με το βλέμμα στραμμένο στον εμβολιασμό του 20% του πληθυσμού στις φτωχότερες χώρες, αλλά ίσως να μην καταφέρει να εκπληρώσει αυτόν τον σχετικά μετριοπαθή στόχο.

Η εν λόγω πρωτοβουλία έχει επηρεαστεί αρνητικά από ελλείψεις χρηματοδοτήσεων και από μια σοβαρή μείωση στις προμήθειες που επιδεινώθηκε ακόμη περισσότερο από την τρέχουσα στην , κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε δυνητικά θανατηφόρες καθυστερήσεις.  Μέχρι σήμερα, ο Covax έχει διαθέσει 81 εκατ. δόσεις σε 129 χώρες.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Παρουσιάζεται το βιβλίο «#Βασιλική» της Λεμονιάς Μουλά #Βασιλική - https://t.co/kBgYuiE1qn -

  • Εκτελούσε παράνομα #εργασίες σε εξωτερικό λουτρό  #εργασίες - https://t.co/RckgBgYdkI -

  • Διακρίσεις και θέσεις στο βάθρο από τους δρομείς του ΣΔΥ Βόλου στο Μέτσοβο Ursa Trail - https://t.co/Fa4FqjOWh6 -

"Αλιεύοντας" την είδηση