Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / ΕΛΜΕ Μαγνησίας: Αναδίπλωση της μισής διοίκησης για το θέμα της χορηγίας
ΕΛΜΕ Μαγνησίας: Αναδίπλωση της μισής διοίκησης για το θέμα της χορηγίας

ΕΛΜΕ Μαγνησίας: Αναδίπλωση της μισής διοίκησης για το θέμα της χορηγίας

Σε δύο “στρατόπεδα” έχει χωριστεί η μετά το θέμα που δημιουργήθηκε σχετικά με την μη αποδοχή χορηγίας για την προμήθεια υλικοτεχνικής υποδομής, για σχολεία του νομού, από το Ίδρυμα Μποδοσάκη.

Στη έκτακτη της Τετάρτης του οργάνου, προτάθηκε από τρία μέλη που πρόσκεινται στην παράταξη της ΔΑΚΕ, η αλλαγή “πλεύσης” με την αποδοχή της χορηγίας, αλλά δεν πέρασε, καθώς ένα μέλος απουσιάζε και τα υπόλοιπα τρία επέμειναν στην προ μηνός .

Η πρόεδρος της Μαρία Γιαννουλή χαρακτήρισε την πρώτη , “κάπως άστοχη”, καθώς σκοπός ήταν να αναδειχθεί η απουσία του κράτους, αναφορικά με τον εξοπλισμό των εργαστηρίων την υλικοτεχνική υποδομή, την συντήρηση και την λειτουργία των σχολείων.

Παράλληλα υποστήριξε ότι μερίδα των μελών του Δ.Σ. συμφωνούν με τέτοιου είδους χορηγίες εφόσον αυτές προέρχονται από διάφορα κοινοφελή ιδρύματα και οργανισμούς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Μιλώντας για τη της περασμένης Τετάρτης, είπε πως ζήτησε ανάκληση της προηγούμενης απόφασης, ώστε από τη μια να δεχθουν τελικά την χορηγία και από την άλλη να αναδείξουν την ανεπάρκεια του κράτους.

“Μπορούσα να κάνω χρήση της ενισχυμένης ψήφου της προέδρου, αλλά δεν το έκανα και έτσι δεν πέρασε η πρόταση” ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε “δεν έχουμε κανένα πρόβλημα όταν πρόκειται για χορηγίες που προέρχονται από ιδρύματα, η οργανισμούς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Η ΕΛΜΕ δεν μπορεί να αλλάξει στάση, γιατί κάποια τα μέλη εμμένουν στην προηγούμενη απόφαση” κατέληξε.

Αρμόδιο το Υπουργείο Παιδείας

Η Γενική Γραμματέας της ΕΛΜΕ Διαλεχτή Τσιτούμη άφησε αιχμές κατά των μελών της ΔΑΚΕ, κάνοντας λόγο για μια ομόφωνη απόφαση, συμπληρώνοντας ότι ανεξάρτητως παράταξης, οφείλουν όλοι να υποστηρίζουν τις θέσεις του κλάδου όπως προκύπτουν από τα .

Εξέφρασε την απορία της για την σκοπιμότητα ανακίνησης του θέματος μετά από ένα μήνα εκ μέρους ορισμένων αθηναϊκών ΜΜΕ και σημείωσε ότι δεν επιθυμούν κανένα εξωθεσμικό όργανο να υποκαθιστά την ευθύνη της Πολιτείας απέναντι στην εκπαίδευση.

“Δεν θέλουμε με τίποτα να ανοίξει κάποια κερκόπορτα για παρέμβαση στο καθαρά εκπαιδευτικό έργο” τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι “δεν μπορεί ο κάθε μη θεσμικός παράγοντας, που δεν έχει να κάνει με το υπουργείο και τις περιφερειακές διευθύνσεις, να λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο” ζητώντας επίσης να πάρει επίσημη θέση το υπουργείο.

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στον Ολυμπιακό Βόλου ο Θεόδωρος Βερνάρδος #ΠΑΕΟλυμπιακόςΒόλου - https://t.co/lV4wpoM2MG -

  • Στον Όλυμπο, σε συνθήκες καύσωνα, έτρεξαν οι δρομείς του ΣΔΥ Βόλου #ΣΔΥΒόλου - https://t.co/4XL00xIQHc -

  • Τριάντα τα θετικά κρούσματα covid-19 στη  Θεσσαλία #θετικάκρούσματαCovid19 - https://t.co/3eYYgtmiXo -

"Αλιεύοντας" την είδηση