Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών για το αντιεκπαιδευτικό ν/σ
Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών για το αντιεκπαιδευτικό ν/σ

Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών για το αντιεκπαιδευτικό ν/σ

Διαμαρτυρία στην Διεύθυνση Β’Βάθμιας Εκπαίδευσης, πραγματοποίησαν σήμερα εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ζητώντας την απόσυρση του εκπαιδευτικού νομοσχεδίου.

Η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας Μαρία Γιαννουλή είπε χαρακτηριστικά: “Εκδηλώνουμε την αντίθεσή μας για το που προωθείται εν μέσω πανδημίας, χωρίς να έχει προηγηθεί ουσιαστικός διάλογος με εκπαιδευτική κοινότητα.

Μείζονα θέματα: η ,η αξιολόγηση σχολικής μονάδας και εκπαιδευτικό έργο, ανώτατο όριο μαθητών, είναι θέματα που δεν μπορούν απλώς να κατατεθούν χωρίς να υπάρξει διάλογος με τους εκπαιδευτικούς”.

Για την τοποθέτηση καμερών, έκανε λόγο για διάταξη που καταπατά κάθε έννοια προσωπικών δεδομένων εκπαιδευτικών και μαθητών και δεοντολογία που διέπει την σχολική τάξη, τονίζοντας: “Δεν διαπραγματευόμαστε την παιδαγωγική ελευθερία μέσα στις τάξεις και δεν υπάρχουν τεχνικά μέσα. Εμείς αποδείξαμε ότι τους δύο αυτούς μήνες σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων με τη σύγχρονη και ασύγχρονη εκπαίδευση και μπορεί να βγει η σχολική χρονιά με τρόπους πρακτικούς κι ασφαλείς. Το πολύ σε επτά – οκτώ ημέρες τελειώνει η σχολική χρονιά”.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων Μαγνησίας Απ. Μούσιος, δήλωσε: “το νομοσχέδιο της εκπαίδευσης αφορά όλη την κοινότητα. Γι’ αυτό το λόγο ζητάμε ουσιαστικό διάλογο με μακρόπνοο σχεδιασμό και γι’ αυτό λέμε να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο και να γίνει διάλογος για να καταλήξουμε σε που θα ικανοποιεί τις μορφωτικές και κοινωνικές ανάγκες των παιδιών μας” προσθέτοντας ότι οι εκπαιδευτικοί δεν δέχονται καμία κάμερα σε κανένα σχολείο και τάξη”.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #Συρία: Πάνω από 120 οι νεκροί στις σφοδρές μάχες ΙΚ – κουρδικών δυνάμεων #Συρία - https://t.co/BUQ2KNSXoZ -

  • Γερμανία: Πόσα εμβόλια θα απαιτούνται στο μέλλον; – Προσφέρουν οι τρεις δόσεις επαρκή #ανοσοποίηση;… - https://t.co/EhgJ0GYAsT -

  • Κακοκαιρία «Ελπίς»: Επιδείνωση από το βράδυ, αύριο το σφοδρότερο κύμα #ΚακοκαιρίαΕλπίς - https://t.co/VcW5obvGZ1 -

"Αλιεύοντας" την είδηση